Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Vårt erbjudande

Den självklara mötesplatsen

Hemnets affärsmodell bygger på att vara den självklara mötesplatsen för köpare och säljare av bostäder. På våra olika plattformar samlar vi det största antalet köpare, säljare och fastighetsmäklare på en och samma plats. Våra absolut viktigaste tillgångar är våra medarbetare, relationen till våra partners, våra plattformar och vårt varumärke som tillsammans skapar förutsättningar för vår position som Sveriges, och världens, populäraste bostads­plattform.

Hemnet i siffror


#1

Världens populäraste bostads­portal 1)


>90%

Av sålda bostäder i Sverige annonseras på Hemnet 2)


> 95%

Kännedom bland bostads­köpare och säljare 3)


38 min

Genomsnittliga spenderade tiden på Hemnet per kapita 4)

Starka nätverkseffekter skapar värde för hela bostads­marknaden 

Hemnets framgång bygger bland annat på den starka nätverkseffekt som finns inbyggd i affärsmodellen. Som Sveriges största bostads­plattform väljer majoriteten av bostads­säljare, tillsammans med sin fastighetsmäklare, att annonsera sin bostad på Hemnet. Omvänt leder det stora bostads­utbudet till vår höga trafik. Det stora antalet besökare gör också att olika företag och affärspartners, som vill nå bostads­intresserade konsumenter, vill synas på Hemnet för att exponera och stärka sitt varumärke. Hemnet blir därmed en självklar mötesplats för bostads­marknadens olika aktörer, och ju fler som använder Hemnet - desto mer användbara och värdefulla blir våra tjänster. 

Vi skapar värde genom att göra den svenska bostads­marknaden lättillgänglig för köpare, säljare och fastighetsmäklare. På Hemnet möts bostads­marknadens olika intressenter i en tillgänglig, intuitiv och datadriven miljö vilket gör processen kring att köpa och sälja bostad smidigare för alla parter.


Hemnets produkter och tjänster

Att vara den självklara platsen för Sveriges bostads­marknad skapar stora möjligheter för privatpersoner som vill sälja sin bostad liksom för våra företagspartners som vill växa sin affär och sitt varumärke. 

Produkter och tjänster för bostads­säljare (B2C)

Majoriteten av Sveriges bostads­intresserade och potentiella bostads­köpare besöker Hemnet frekvent. Det gör oss till den självklara platsen att synas på om man vill få maximal exponering av sin bostad till intresserade bostads­köpare. För att få annonsera på Hemnet måste en bostads­säljare alltid gå genom en registrerad fastighetsmäklare. Dock är det bostads­säljaren som väljer annonspaket och betalar för annonsen. Att all bostads­annonsering på Hemnet går genom en professionell fastighetsmäklare är en viktig faktor bakom att annonserna på plattformen håller så hög kvalitet. 

Bostads­säljare kan välja mellan tre olika marknadsföringspaket vid annonsering av sin bostad på Hemnet. Val av paket gör säljaren, tillsammans med sin fastighetsmäklare, beroende på hur mycket exponering man vill satsa på. Ju större paket, desto mer desto mer synlighet och besökare får annonsen.

Tilläggstjänster för bostads­säljare

Förutom olika marknadsföringspaket erbjuder Hemnet även tilläggsprodukter som kan köpas efter publicering och möjliggör extra exponering för bostads­annonsen.


Raketen

Raketen ökar chanserna att få fler besökare till sin annons på Hemnet och till sin visning. Genom att använda Raketen visas bostaden, under en tidsbegränsad period, högst upp i resultatlistan vid sökningar som matchar annonsen. Annonsen visas samtidigt upp på sin ordinarie plats i sökresultatet.

Förnya annons

Ibland kan det ta lite längre tid än väntat att få en bostad såld. I det fallet kan fastighetsmäklaren i samråd med bostads­säljaren välja att förnya annonsen på Hemnet. Därmed nollställs all statistik om annonsen och bostads­säljaren får möjlighet att nå nya intressenter.

Produkter och tjänster för fastighetsmäklare och andra partners (B2B)

Hemnet har ett nära samarbete med alla stora aktörer i bostads­branschen, som fastighetsmäklare, bostads­utvecklare, banker, försäkringsbolag och andra annonsörer. Vi erbjuder ett antal olika tjänster och produkter där våra partners kan marknadsföra sitt varumärke och sina tjänster på Sveriges största bostads­plattform och därigenom nå konsumenter som är intresserade av bostäder. 

Produkter för fastighetsmäklare 

Hemnet Business

Hemnet Business är en prenumerationstjänst som gör det möjligt för fastighetsmäklare att marknadsföra sitt varumärke och analysera sin prestation. För de fastighetsmäklare vars kontor har en Hemnet Business-prenumeration, exponeras deras logotyp på varje bostads­annons i Hemnets resultatlista. 

Förutom ökad varumärkesexponering förser Hemnet Business fastighetsmäklare med analysverktyg (Andelsstatistiken) och ytterligare värdefulla funktioner som är utvecklade för att öka intresse och förbättra den visuella upplevelsen för potentiella köpare. Exempelvis får fastighetsmäklare tillgång till online-visningstjänsten Hemnet Live och annan videofunktionalitet som ytterligare lyfter upplevelsen av bostads­annonsen. 

Mäklartipset

Mäklartipset är en marknadsföringsprodukt som är placerad högst upp i resultatlistan - en av de bästa annonsytorna på Hemnet. Mäklartipset ger inte bara bostads­annonsen utan även fastighetsmäklaren exponering av sin logotyp inom ett specifikt geografiskt område. Det leder till ett stort antal extra och relevanta besök till bostads­annonsen liksom till marknadsföring av mäklarens varumärke. 

Produkter för bostads­utvecklare 

Projektannons

Bostads­utvecklare är en av Hemnets största annonsörer. För att tillgodose deras behov av att annonsera nyproduktion så erbjuder Hemnet en anpassad annonslösning. En Projektannons syns precis som en vanlig annons i resultatlistan men innehåller, till skillnad från Hemnets andra annonser, fler bostäder i samma annons. Annonsen administreras och betalas av bostads­utvecklaren eller ansvarig fastighetsmäklare för det aktuella projektet.

Produkter till banker

Bankkalkylen 

Banktjänster, och framförallt bolån, är tätt ihopkopplat med bostads­affären. Därför är Hemnets samarbete med banksektorn viktigt för både våra besökare och för bankerna.Bankkalkylen är en integrerad annonslösning på Hemnets objektssidor. I kalkylen kan bostads­intressenter räkna på sitt boende med hjälp av bankernas egna erbjudanden. Det skapar inte bara ett värde för bankerna, vars varumärke blir exponerat i ett relevant sammanhang, utan även för Hemnets besökare som får viktig information och kunskap.

Display och övriga produkter (för alla B2B-målgrupper)

Hemnets höga trafik och köpstarka målgrupp gör oss till ett av landets starkaste varumärken och därmed till en effektiv reklamplattform. Hemnet erbjuder en helt unik annonsmiljö för innehållsnära annonsörer att synas genom en rad olika relevanta annonsformat till fastighetsmäklare, bostads­utvecklare, banker och andra aktörer som vill nå ut till miljontals besökare med ett intresse för hemmet. Hemnets displayaffär kombineras ofta med våra andra B2B-produkter för maximal synlighet. 

1) Besök per '000 invånare från AIM group Marketplace Report - december 2020
2) Baserat på data från Hemnet och information från SCB
3) NEPAs varumärkesundersökning från december 2020
4) Baserat på Hemnets besöksdata och statistik från SCB exklusive befolkning under 14 år
* Sett till trafik, varumärkeskännedom och preferens bland köpare och säljare. Källa Similarweb, Nepa
** Data från Hemnet och SCB (2019)