Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hållbarhets­ramverk­ och fokusområden

Hållbarhet står i centrum för vad vi gör och är en inbyggd del av vår affärsmodell­ och vision. Utöver detta, fokuserar vi vårt hållbarhets­arbete på fyra fokusområden.

Vår startpunkt: En pålitlig och oberoende marknadsplats som möjliggör en rörlig, effektiv och transparent bostads­marknad

Vårt hållbarhets­ramverk­ utgår från Hemnets vision att möjliggöra en rörlig, transparent och effektiv bostads­marknad. Hemnet gör den största delen av Sveriges bostads­marknad tillgänglig på en och samma plats, vilket i kombination med vår höga besöksvolym skapar en utmärkt miljö för olika marknadsaktörer att hitta varandra i. Därmed gör vi marknaden effektiv. Som oberoende marknadsplats erbjuder vi bostads­köpare, -säljare och -mäklare jämlikt tillträde till den del av bostads­marknaden som Hemnet står för. Då nio av tio bostäder som säljs i Sverige under ett år annonseras på Hemnet bidrar vi till transparens på marknaden genom att förenkla jämförelsen mellan de bostäder som finns tillgängliga, vilket skapar mer välinformerade konsumenter och en rörligare och effektivare marknad.

Vi är en tillförlitlig samarbetspartner och allt innehåll på Hemnet måste vara korrekt, trovärdig och av hög kvalitet. Vi tillämpar gängse grundprinciper för alla bostads­annonser från mäklare på Hemnet och kontrollerar kontinuerligt att annonser som har publicerats på Hemnet efterlever våra publiceringsregler. Vi investerar hela tiden i våra tjänster för att säkerställa att vårt erbjudande håller bästa kvalitet och att vi levererar hög tillgänglighet till de miljoner svenska konsumenter som vänder sig till våra plattformar varje vecka.

Att genom vad som anges ovan bidra till en hållbar och välfungerande marknad för att köpa och sälja bostäder i Sverige, utgör kärnan av vår affärsmodell­.

Fokusområden inom hållbarhet

Utöver att bidra till en hållbar bostads­marknad genom vår affärsmodell­, fokuserar vårt hållbarhets­arbete på fyra områden inom vilka vi eftersträvar att skapa positiva förändringar­:

  • Bli en av Sveriges bästa arbetsgivare
  • Bekämpa klimat­förändringar­
  • Efterleva starka etiska principer
  • Skapa positiv social förändring