Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Vår strategi

Vår strategi 

Hemnets tillväxtstrategi bygger på vår vision att vara nyckeln till din bostads­resa, vilket för oss betyder att bli destinationen för allt som har med hemmet att göra. Vår strategi utgör ramverk­et för hur vi ska uppnå våra finansiella och strategiska mål. Den bygger på tre pelare fokuserade på våra viktigaste kundgrupper:

Konsumenter: Engagera – Öka engagemanget och stärka lojaliteten genom hela bostads­resan

Hemnet är den främsta aktören i att matcha bostads­köpare och -säljare i Sverige, med ett starkt varumärke, stor publik och hög konsumentpreferens. Vårt starka samarbete med fastighetsmäklare gör att vi kan samla den svenska bostads­marknaden på en pålitlig och trovärdig plats, vilket bidrar till en bekväm, sömlös och effektiv upplevelse när du säljer eller köper en bostad eller när du bara undersöker marknaden.

Vi är fokuserade på att utveckla funktion­aliteter som bidrar till rörlighet på marknaden samtidigt som vi skapar engagemang och långvariga relationer med konsumenter. Genom att förse konsumenterna med relevanta funktion­er, information och fler skäl att spendera mer tid på Hemnet skapar vi samtidigt mervärden för våra affärspartners.

Bostads­säljare: Växa – Optimera säljarnas intäkter genom balans mellan produkt­, paketering och pris

Som den största bostads­portalen i landet erbjuder Hemnet bästa möjliga förutsättningar för alla som säljer sin bostad att nå ett maximalt antal potentiella köpare. För att hjälpa bostads­försäljare att få ut så mycket som möjligt av sin bostads­försäljning har Hemnet tagit fram en rad mervärdesprodukt­er. Beroende på säljarens behov hjälper dessa produkt­er till att maximera synligheten av bostads­annonsen för Hemnets stora publik. Vi fortsätter att se ett växande antal säljare som väljer att investera i våra mervärdestjänster i takt med att vi förbättrar och utvecklar dessa produkt­er samtidigt som vi arbetar med paketering och prissättning.

Fastighetsmäklare och andra affärspartners: Omvandla – Bredda vår produkt­portfölj riktad mot företag

Hemnet har genom åren utvecklat en nära relation med våra affärspartners genom en bred produkt­-portfölj till fastighetsmäklare, fastighetsutvecklare och andra annonsörer. Vi avser att fördjupa våra relationer ytterligare genom att hjälpa våra partners genom hela kundförvärvsprocessen på bättre sätt än vad som kan uppnås genom produkt­er som finns på marknaden idag. Eftersom fastighetsutvecklare och mäklare idag spenderar en relativt liten del av sina marknadsföringsbudgetar på Hemnet ser vi en stor potential i att ytterligare dra nytta av vår starka publikräckvidd och marknadsposition och hjälpa våra kunder på ännu bättre sätt än idag.

Läs mer om våra erbjudanden till våra olika målgrupper under våra produkt­er och tjänster.