Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Våra produkt­er och tjänster

Relevanta erbjudanden som skapar kundvärde

Att vara den självklara platsen för Sveriges bostads­marknad skapar stora möjligheter för privatpersoner som vill sälja sin bostad liksom för våra företagspartners som vill växa sin affär och sitt varumärke. 

Produkt­er och tjänster för bostads­säljare (B2C)

Majoriteten av Sveriges bostads­intresserade och potentiella bostads­köpare besöker Hemnet frekvent. Det gör oss till den självklara platsen att synas på om man vill få maximal exponering av sin bostad till intresserade bostads­köpare. För att få annonsera på Hemnet måste en bostads­säljare alltid gå genom en registrerad fastighetsmäklare. Dock är det bostads­säljaren som väljer annonspaket och betalar för annonsen. Att all bostads­annonsering på Hemnet går genom en professionell fastighetsmäklare är en viktig faktor bakom att annonserna på plattformen håller så hög kvalitet.

Bostads­säljare kan välja mellan tre olika marknadsföringspaket vid annonsering av sin bostad på Hemnet: Hemnet Bas, Plus och Premium. Val av paket gör säljaren, tillsammans med sin fastighetsmäklare, beroende på hur mycket exponering man vill satsa på. Ju större paket, desto mer synlighet och besökare får annonsen.

Tilläggstjänster för bostads­säljare

Förutom olika marknadsföringspaket erbjuder Hemnet även tilläggsprodukt­er som kan köpas efter publicering och möjliggör extra exponering för bostads­annonsen.

Raketen: ökar chanserna att få fler besökare till sin annons på Hemnet och till sin visning. Genom att använda Raketen visas bostaden, under en tidsbegränsad period, högst upp i resultatlistan vid sökningar som matchar annonsen. Annonsen visas samtidigt upp på sin ordinarie plats i sökresultatet.

Förnya annons: ibland kan det ta lite längre tid än väntat att få en bostad såld. I det fallet kan fastighetsmäklaren i samråd med bostads­säljaren välja att förnya annonsen på Hemnet. Därmed nollställs all statistik om annonsen och bostads­säljaren får möjlighet att nå nya intressenter.

Läs mer om våra produkt­er och tjänster till bostads­säljare.

Produkt­er och tjänster för fastighetsmäklare och andra partners (B2B)

Hemnet har ett nära samarbete med alla stora aktörer i bostads­branschen, som fastighetsmäklare, bostads­utvecklare, banker, försäkringsbolag och andra annonsörer. Vi erbjuder ett antal olika tjänster och produkt­er där våra partners kan marknadsföra sitt varumärke och sina tjänster på Sveriges största bostads­plattform och därigenom nå konsumenter som är intresserade av bostäder. 

Produkt­er för fastighetsmäklare 

Hemnet Business: en prenumerationstjänst som gör det möjligt för fastighetsmäklare att marknadsföra sitt varumärke och analysera sin prestation. För de fastighetsmäklare vars kontor har en Hemnet Business-prenumeration, exponeras deras logotyp på varje bostads­annons i Hemnets resultatlista. 

Förutom ökad varumärkesexponering förser Hemnet Business fastighetsmäklare med analysverktyg (Andelsstatistiken) och ytterligare värdefulla funktion­er som är utvecklade för att öka intresse och förbättra den visuella upplevelsen för potentiella köpare. Exempelvis får fastighetsmäklare tillgång till online-visningstjänsten Hemnet Live och annan videofunktion­alitet som ytterligare lyfter upplevelsen av bostads­annonsen. 

Mäklartipset: en marknadsföringsprodukt­ som är placerad högst upp i resultatlistan - en av de bästa annonsytorna på Hemnet. Mäklartipset ger inte bara bostads­annonsen utan även fastighetsmäklaren exponering av sin logotyp inom ett specifikt geografiskt område. Det leder till ett stort antal extra och relevanta besök till bostads­annonsen liksom till marknadsföring av mäklarens varumärke. 

Syns mer för säljare: en produkt­ som låter fastighetsmäklarkontor med en Hemnet Business-prenumeration, synas extra bra för besökare som letar fastighetsmäklare att sälja med. Samtliga fastighetsmäklare som sålt bostäder för det aktuella kontoret exponeras med namn och bild på alla sina slutpriskort, som bland annat visas på slutprissidorna men även på en rad andra ställen på Hemnet. Likaså syns alla fastighetsmäklare, som har kontoret som sitt primära, med extra stort kontaktkort på mäklarsidan. Syftet med produkt­en är att öka fastighetsmäklarens kännedom och möjligheter att generera fler kundkontakter.

Produkt­er för bostads­utvecklare 

Projektannons: bostadsutvecklare är en av Hemnets största annonsörer. För att tillgodose deras behov av att annonsera nyprodukt­ion så erbjuder Hemnet en anpassad annonslösning. En Projektannons syns precis som en vanlig annons i resultatlistan men innehåller, till skillnad från Hemnets andra annonser, fler bostäder i samma annons. Annonsen administreras och betalas av bostads­utvecklaren eller ansvarig fastighetsmäklare för det aktuella projektet.

Produkt­er till banker

Bankkalkylen: banktjänster, och framförallt bolån, är tätt ihopkopplat med bostads­affären. Därför är Hemnets samarbete med banksektorn viktigt för både våra besökare och för bankerna. Bankkalkylen är en integrerad annonslösning på Hemnets objektsidor. I kalkylen kan bostads­intressenter räkna på sitt boende med hjälp av bankernas egna erbjudanden. Det skapar inte bara ett värde för bankerna, vars varumärke blir exponerat i ett relevant sammanhang, utan även för Hemnets besökare som får viktig information och kunskap.

Display och övriga produkt­er (för alla B2B-målgrupper)

Hemnets höga trafik och köpstarka målgrupp gör oss till ett av landets starkaste varumärken och därmed till en effektiv reklamplattform. Hemnet erbjuder en helt unik annonsmiljö för innehållsnära annonsörer att synas genom en rad olika relevanta annonsformat till fastighetsmäklare, bostads­utvecklare, banker och andra aktörer som vill nå ut till miljontals besökare med ett intresse för hemmet. Hemnets displayaffär kombineras ofta med våra andra B2B-produkt­er för maximal synlighet.