Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Om Hemnet

Sveriges största bostads­plattform

Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Vi grundades 1998 som ett branschinitiativ och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Vi delar tillsammans med våra målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. 

Hemnet samlar flest antal besökare och det största utbudet av bostads­annonser på ett och samma ställe. Med oöverträffad trafik och en stor lojal bas av besökare har Hemnet ett genomsnittligt besöksantal på 51,1 miljoner per månad (januari-december 2022). 2022 spenderades 52,6 miljoner timmar på Hemnet, vilket i genomsnitt är 30 minuter i månaden per person i Sverige. Hemnet är även ett av Sveriges mest erkända och trovärdiga medievarumärken. I YouGovs varumärkesmätning, över den svenska mediebranschens starkaste varumärken, hamnade vi 2022 på plats fyra sett till rykte som arbetsgivare och på plats fem sett till image.

Källa: Google Analytics, YouGov Hemnet BrandIndex september 2022, Hemnet samt SCB (avser alla svenskar över 14 år) 

Nyckeln till din bostads­resa

Att köpa ett hem tillhör ofta det största privatekonomiska beslutet de flesta gör i sina liv och är inte sällan förknippat med oro och stress. Vi på Hemnet fokuserar på att göra denna resa så enkel och smidig som möjligt genom att öka bostads­marknadens transparens, effektivitet och rörlighet. Vår vision är helt enkelt att vara nyckeln till din bostads­resa. 

Värdeskapande för alla våra målgrupper

Hemnet är förstahandsvalet bland bostads­plattformar i Sverige. Vi har ett värdeskapande erbjudande för våra viktigaste målgrupper: köpare, säljare och fastighetsmäklare. Hemnet är det snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att marknadsföra en bostad, den oberoende och självklara platsen för att nå bostads­marknaden och det bästa sättet för mäklare och övriga affärspartners att växa sina varumärken och nå relevanta kundgrupper. 

Vi har en lång historia som marknadsledare och innovatör, och är den mest snabbväxande aktören i en bransch med attraktiva finansiella egenskaper. Vi fortsätter att växa genom att kontinuerligt stärka och förbättra våra erbjudanden, växa lojaliteten till Hemnet bortom köp- och säljtillfället, göra våra värdeskapande tilläggstjänster till det självklara valet och skapa produkt­er som möter behovet hos mäklare och övriga affärspartners.

Vi som jobbar på Hemnet

På Hemnet jobbar över 130 medarbetare. De flesta är utvecklare som varje dag arbetar med att göra användarupplevelsen på Hemnet ännu bättre och skapa nya tjänster och funktion­er som hjälper såväl fastighetsmäklare som bostads­köpare och säljare till effektivare bostads­affärer. Vi strävar efter att ha en inkluderande företagskultur där människor ges utrymme att växa, utvecklas och utmanas.