Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Om Hemnet

Sveriges största bostads­plattform

Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Vi grundades 1998 som ett branschinitiativ och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 25 år. Vi delar tillsammans med våra målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. 

Hemnet är den plattform i Sverige som samlar flest antal besökare och det största utbudet bostads­annonser på ett och samma ställe. Våra plattformar får i snitt 42 miljoner besök per månad (2023), och 9 av 10 sålda bostäder i Sverige annonseras på Hemnet under ett år (SCB/Hemnet, avser 2022). På detta sätt erbjuder Hemnet bästa möjliga förutsättningar för bostads­marknadens aktörer att mötas och öka sina chanser till framgångsrika bostadaffärer. 

 • 500 mn
  besök om året1)
 • 19x
  antalet besök i genomsnitt per bostads­annons jämfört med nummer på på marknaden2)
 • #4
  bland Sveriges kommersiella medieplattformar (räckvidd)3)
 • 1,33 mdr
  minuter spenderades totalt på Hemnet under 20234)

1) Google Analytics. 2) Hemnet data, avser ett genomsnitt per månad under 2023. 3) Orvesto internet 2023 genomsnitt januari till oktober. 4) Hemnet data

Vår vision: nyckeln till din bostads­resa

Att köpa ett hem tillhör ofta det största privatekonomiska beslutet de flesta gör i sina liv och är inte sällan förknippat med oro och stress. På Hemnet fokuserar vi på att göra denna resa så enkel och smidig som möjligt genom att öka bostads­marknadens transparens, effektivitet och rörlighet utifrån vår vision att vara nyckeln till din bostads­resa. 

Värdeskapande för alla våra målgrupper

Hemnet är förstahandsvalet bland bostads­plattformar i Sverige. Vi har ett värdeskapande erbjudande för våra viktigaste målgrupper: köpare, säljare och fastighetsmäklare. Hemnet är det snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att marknadsföra en bostad, den oberoende och självklara platsen för att nå bostads­marknaden och det bästa sättet för mäklare och övriga affärspartners att växa sina varumärken och nå relevanta kundgrupper. 

Vi har en lång historia som marknadsledare och innovatör, och är den mest snabbväxande aktören i en bransch med attraktiva finansiella egenskaper. Vi fortsätter att växa genom att kontinuerligt stärka och förbättra våra erbjudanden, öka lojaliteten till Hemnet bortom köp- och säljtillfället, göra våra värdeskapande tilläggstjänster till det självklara valet och skapa produkt­er som möter behovet hos mäklare och övriga affärspartners.

Vi som jobbar på Hemnet

På Hemnet jobbar över 150 medarbetare. De flesta är utvecklare som varje dag arbetar med att göra användarupplevelsen på Hemnet ännu bättre och skapa nya tjänster och funktion­er som hjälper såväl fastighetsmäklare som bostads­köpare och säljare till effektivare bostads­affärer. Vi strävar efter att ha en inkluderande företagskultur där människor ges utrymme att växa, utvecklas och utmanas. Nyfiken på en karriär på Hemnet? Se våra lediga tjänster.