Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hälften av alla Svenskar bostads­surfar på Hemnet

3 oktober 2007

 | icke regulatoriska

Sedan starten 1998 har antalet bostads­surfande besökare på Hemnet ökat stadigt. De senaste uppgifterna visar att 48 % av alla vuxna svenskar (ca 3,1 miljoner personer) besöker sajten mer eller mindre regelbundet. 41 % av alla som besöker Hemnet gör detta minst en gång i veckan.

Sedan starten 1998 har antalet bostads­surfande besökare på Hemnet ökat stadigt. De senaste uppgifterna visar att 48 % av alla vuxna svenskar (ca 3,1 miljoner personer) besöker sajten mer eller mindre regelbundet. 41 % av alla som besöker Hemnet gör detta minst en gång i veckan. De flesta besökarna brukar tillbringa upp till 15 minuter på Hemnet. Om man funderar på att flytta inom det närmaste året besöker man oftast Hemnet ännu mer frekvent.

Anledningarna till besöken på Hemnet är flera. Exempelvis drömmer och fantiserar man om sitt nästa boende samtidigt som man vill hålla koll på prisläget på markanden. Att man hjälper en vän eller släkting att leta bostad är också vanligt. Väldigt många Hemnet-besökare uppger också att man vill få tips och inspiration kring boende och inredning.

De övriga tjänster vid sidan av bostads­sökande i det samlade utbudet som finns på bostads­sajten Hemnet är relativt sett okända. En av tre känner t.ex. inte till de tjänster som har direkt anknytning till bostads­ökning, såsom att man kan göra boendekalkyler eller att man kan lägga upp en skräddarsydd bevakning eller att man kan söka efter nyproducerade bostäder eller bostäder utomlands.

För den händige som vill inspireras och prova på själv finns ”Fixa hemma”-fliken. Bakom den döljer sig en mängd handfasta tips och idéer med ”steg-för-steg”-anvisningar för alla som vill renovera och fixa på egen hand.

Hälften av Hemnets besökare bor i villa, 18 % bor i bostads­rätt och 30 % bor i hyresrätt. 26 % av besökarna på Hemnet planerar att flytta inom det närmaste året. Den vanligaste enskilda källan när man letar efter bostad är Hemnet. Det är också vanligt att man har fått nys om den nya bostaden via en hyresvärd/fastighetsvärd eller via kontakter/bekanta.

Den genomsnittliga besökaren på Hemnet är en kvinna mellan 30-39-år som har småbarn eller skolbarn, hon är välutbildad och har relativt god inkomst.



Ewa Sjögren Håkansson Marknadsansvarig Hemnet

Mobiltelefon. 0734-22 43 47 e-post: [email protected]

Dokument