Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Nyhet: Ett nytt modernare Hemnet

5 november 2007

 | icke regulatoriska

Smartare och effektivare sökning – men det mesta är sig likt.

Hemnet moderniseras. Investering i modern teknik skapar nya utvecklingsmöjligheter. Snabbare och effektivare bostads­sökning redan nu!

Efter närmare tio år på marknaden investerar Hemnet, som är en av Sveriges mest besökta Internet-sajter i framtiden. Hela den tekniska plattformen som driver Hemnet byts ut. Hemnet kommer efter omläggningen i stort se ut som vanligt för att alla besökarna (nästan 2 miljoner svenskar besöker varje månad Hemnet) fortfarande ska känna igen sig. Men ett antal efterlängtade förbättringar av användargränssnittet finns med redan från start: Bland annat är det nu möjligt att göra ett friare urval mellan alla förekommande bostads­kategorier i en och samma sökning. En annan nyhet är att besökarna även kan söka via karta och själva definiera det sökområde som är intressant. Bevakningstjänsten för bostäder blir enklare och effektivare att använda. Det går även att förstora skärmbilderna, vilket till exempel underlättar för besökare som har nedsatt syn. Syftet med den tekniska uppgraderingen av Hemnet är skapa nya möjligheter att utveckla sajten och tillföra mer innehåll. Genom den nya plattformen går också mäklarnas publicering av aktuella bostads­objekt snabbare och säkrare än tidigare så att en besökare på Hemnet alltid kan känna sig säker på att hitta ett heltäckande och aktuellt utbud av bostäder till salu via Sveriges fastighetsmäklare.

Bakgrund: www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet är sedan starten 1998 en av Sveriges populäraste sajter. Nu nästan tio år senare är intresset för bostäder och boende större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat. I genomsnitt 30 000 bostäder till salu finns kontinuerligt i Hemnets utbud.

Dokument