Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnetbarometern – aktuell statistik på Hemnet varje vecka

29 juni 2009

 | icke regulatoriska

Hemnet lanserar Hemnetbarometern som är en helt ny samlingstjänst för bostads­statistik . Statistiken är unik i sitt slag eftersom den uppdateras varje vecka och därför alltid är aktuell.

Hemnetbarometern innehåller sex olika diagram som ger en god bild av bostads­marknadens utveckling, både för hela riket och på kommunnivå. De olika diagrammen visar antalet bostäder till salu, antalet nyinkomna bostäder, begärt pris på nyinkomna bostäder, erhållet pris/begärt pris, genomsnittligt antal beskrivningsvisningar på Hemnet samt andelen bostads­annonser som är borttagna efter 3 veckor.

Hemnetbarometern baseras på data från Hemnets egen databas och kompletteras i samarbete med Mäklarstatistik

www.hemnet.se/statistik

Kontaktperson:
Peter Lundell
Teknisk konsult, Hemnet
Tel: 0708-31 08 58
E-post: [email protected]

Kontaktperson (efter 3/7) :
Carl-Henrik Borg
VD, Hemnet
Tel: 070 - 591 31 94
E-post: [email protected]

Om Hemnet

www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet startades 1998 och är nu 11 år senare en av Sveriges populäraste sajter. Intresset för bostäder och boende är större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat och ligger nu på över 1.200.000 unika besökare per vecka. Enligt en undersökning från september 2008 besöker 54 % av alla svenskar i åldrarna 20-79 år regelbundet Hemnet.

Dokument

Bilder

  • to1qoa5pevmfudctlyhwla.jpg