Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Ökat utbud av antalet bostäder till salu under maj månad

8 juni 2009

 | icke regulatoriska

Genomsnittet av antalet villor till salu på Hemnet under maj månad har ökat efter ett par månaders nedgång, enligt den senaste utbudsstatistiken från Hemnet.

Maj är generellt en högsäsongsmånad då det finns många bostäder till salu på Hemnet och även om antalet har ökat jämfört med tidigare månader, så är det totala utbudet av bostäder till salu på Hemnet fem procent lägre i maj 2009 jämfört med maj månad 2008. Antalet villor till salu i Skåne har dock ökat med ca 5 % och den största nergången visas i antalet bostads­rätter till salu i Västra Götaland, som har minskat med nästan 10 % jämfört med samma period förra året.

Hemnets utbudsstatistik är en sammanställning av genomsnittet av de bostads­rätter och villor som funnits till försäljning på hemnet.se under en månad.

(Aktuella tabeller för riket, Stockholm, Västra Götaland samt Malmö återfinns i bifogade Word- och PDF-dokument).

För mer information om hur utbudsstatistiken utvecklas på läns- och kommunnivå besök: www.hemnet.se/statistik

Kontaktperson:
Carl-Henrik Borg
VD, Hemnet
Tel: 070 - 591 31 94
E-post: [email protected]

Om Hemnet
www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet startades 1998 och är nu 11 år senare en av Sveriges populäraste sajter. Intresset för bostäder och boende är större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat och ligger nu på över 1.200.000 unika besökare per vecka. Enligt en undersökning från september 2008 besöker 54 % av alla svenskar i åldrarna 20-79 år regelbundet Hemnet.

Dokument