Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Orvestoundersökning visar: Hemnetbesökaren har bättre koll på privatekonomin

26 november 2009

 | icke regulatoriska

Enligt Orvestos senaste mätning, är Hemnetbesökaren mer intresserad av sin privatekonomi än befolkningen i övrigt. Samtidigt visar Hemnets egna undersökning att hela 44 % använder hemnet.se för att hålla koll på prisläget på marknaden generellt1. För att leva upp till besökarnas intresse har Hemnet förbättrat sin statistiktjänst Hemnetbarometern.

Orvesto Internet[1] visar att hälften äger aktie­r och två tredjedelar månadssparar. Besökarna sparar också mer per månad än genomsnittet. Enligt Hemnets egna undersökning är 44 % av besökarna endast där för att hålla koll på prisläget på marknaden generellt[2].  

-          Eftersom vi vet att många av våra kunder är intresserade av bostads­statistik har vi förbättrat vår statistiktjänst, Hemnetbarometern. Nu blir det lättare för våra besökare att ta del av statistiken presenterad i sex diagram. För den som vill göra egna analyser är det nu också möjligt att ta ut alla siffrorna i form av tabeller i Excel, säger Carl-Henrik Borg, vd för Hemnet.

 Förändringar­na i Hemnetbarometern ligger inte bara i gränssnittet utan även metod­en för hur statistiken mäts är annorlunda. Med den nya metod­en återspeglas tydligare de snabba förändringar­na på bostads­marknaden. Hemnetbarometern blir därmed källan till information om bostads­marknaden just nu.

Hemnetbarometern består nu av 6 diagram som visar på, antal objekt till salu, antal nyinkomna objekt samt begärt pris på nyinkomna uppdelat på villor respektive bostads­rätter. Diagrammen kan ses båda för hela riket ner till läns- och kommunnivå.

Hemnet har inför lanseringen bjudit in sina användare att testa en betaversion av sajten vilket har gett bra feedback. Vissa av idéerna har tagits upp redan nu och andra kommer eventuellt att adderas till sajten längre fram.

Klicka på denna länk för att testa tjänsten: www.hemnet.se/statistik

 

Kontaktpersoner:
Peter Lundell, Teknisk konsult
Tel: 0708-31 08 58, E-post: [email protected]

 

Carl-Henrik Borg, VD
Tel: 070 - 591 31 94, E-post: [email protected] 

Om Hemnet www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet startades 1998 och är nu 11 år senare en av Sveriges populäraste sajter. Intresset för bostäder och boende är större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat och ligger nu på över 1.200.000 unika besökare per vecka. Enligt en undersökning från september 2008 besöker 54 % av alla svenskar i åldrarna 20-79 år regelbundet Hemnet.

 

 

[1] Orvesto Internet september 2009

[2] Undersökning genomförd av Reagera Marknadsanalys på uppdrag av Hemnet hösten 2008.

Dokument