Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Rekordhögt utbud på bostads­rätter under februari månad

6 mars 2009

 | icke regulatoriska

Efter en sedvanlig minskning av utbudet under december månad har nu utbudet av bostäder till salu på Hemnet ökat markant och ligger nu i nivå med de höga siffror som redovisats under hösten förra året.

Efter en sedvanlig minskning av utbudet under december månad har nu utbudet av bostäder till salu på Hemnet ökat markant och ligger nu i nivå med de höga siffror som redovisats under hösten förra året. Genomsnittssiffran för utbudet av bostads­rätter till salu på riksnivå för februari månad är 17 157 st, vilket är den högsta noterade utbudssiffran sedan Hemnets mätningar startade i januari 2004.

Även snittsiffran för utbudet av villor är högt, 16 022 st och genomsnittsiffran för det totala utbudet för riket är 44 073.

För mer information om statistik på läns- och kommunnivå besök: www.hemnet.se/statistik

Kontaktperson:

Carl-Henrik Borg, VD Hemnet

Tel: 070-591 31 94

E-post: [email protected]

Om Hemnet

www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet startades 1998 och är nu 11 år senare en av Sveriges populäraste sajter. Intresset för bostäder och boende är större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat och ligger nu på över 1.000.000 unika besökare per vecka. Enligt en undersökning från september 2008 besöker 54 % av alla svenskar i åldrarna 20-79 år regelbundet Hemnet.

Dokument