Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Utbudet av bostäder i mars på ”normal nivå”

9 april 2009

 | icke regulatoriska

Efter ett högt utbud av bostäder till salu under de senaste månaderna så sjönk utbudet av antalet bostäder till försäljning under mars till en normal nivå. Det visar den senaste utbudsstatistiken från Hemnet. Under mars fanns cirka 30 000 bostäder till försäljning på hemnet.se, vilket bara är 4 procent högre jämfört med mars 2008.

Under hösten 2008 ökade utbudet av bostäder på hemnet.se dramatiskt. Med en rekordnotering på 30 procent större utbud i november jämfört med samma månad året innan.
Hemnets utbudsstatistik är en sammanställning av genomsnittet av de bostads­rätter och villor som funnits till försäljning på hemnet.se under en månad.

- Antalet bostäder till försäljning i Sverige har nu återgått till en normal nivå efter de turbulenta höstmånaderna då utbudet var 30 procent större jämfört med föregående år. Utbudet i mars 2009 ligger bara fyra procent över mars 2008, säger Carl-Henrik Borg, vd Hemnet.

För mer information om statistik på läns- och kommunnivå besök: www.hemnet.se/statistik

 

Kontaktperson:
Carl-Henrik Borg, VD Hemnet
Tel: 070-591 31 94
E-post: [email protected]

Pressbilder: http://hemnet.se/extra/press/bilder/index.htm?authkey=Gv1sRgCJmagNfypLHvtAE&feat=email

Om Hemnet:
www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet startades 1998 och är nu 11 år senare en av Sveriges populäraste sajter. Intresset för bostäder och boende är större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat och ligger nu på över 1.000.000 unika besökare per vecka. Enligt en undersökning från september 2008 besöker 54 % av alla svenskar i åldrarna 20-79 år regelbundet Hemnet.

Dokument