Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Utbudet i april på stabil nivå

5 maj 2009

 | icke regulatoriska

Genomsnittet i utbudet av villor och bostäder till salu på Hemnet under april månad är bara 1 % högre jämfört med samma period 2008, enligt den senaste utbudsstatistiken från Hemnet.

Utbudet av bostäder till salu ökar generellt, vilket följer den sedvanliga säsongsvariationen. Men utbudet av bostads­rätter ökar marginellt i Skåne jämfört med mars månad i år och i Västra Götaland noteras en minskning i utbudet av bostads­rätter med ca 5 % under samma period.

Hemnets utbudsstatistik är en sammanställning av genomsnittet av de bostads­rätter och villor som funnits till försäljning på hemnet.se under en månad.

För mer information om hur utbudsstatistiken utvecklas på läns- och kommunnivå besök: www.hemnet.se/statistik

Aktuella tabeller för storstadsregionerna samt på riksnivå återfinns i de bifogade dokumenten.

Om Hemnet

www.hemnet.se ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten. Hemnet startades 1998 och är nu 11 år senare en av Sveriges populäraste sajter. Intresset för bostäder och boende är större än någonsin och besökstrafiken på Hemnet ökar lavinartat och ligger nu på över 1.000.000 unika besökare per vecka. Enligt en undersökning från september 2008 besöker 54 % av alla svenskar i åldrarna 20-79 år regelbundet Hemnet.

Dokument