Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet listar utbudet av villor län för län

17 juni 2011

 | icke regulatoriska

Utbudet av villor är rekordstort i Sverige. Den högsta procentuella ökningen av utbudet jämfört med motsvarande period förra året ser vi i Jämtlands län. Här har utbudet ökat med 50 procent. Lägst procentuell ökning har Norrbottens län med tre procent. Flest villor till salu finns det däremot i Skåne län.

Utbudet av villor är rekordstort i Sverige. I Jämtlands län ser vi den högsta procentuella ökningen av utbudet jämfört med motsvarande period förra året. Här har utbudet ökat med 50 procent. Lägst procentuell ökning har Norrbottens län med 3 procent. Flest villor till salu finns det däremot i Skåne län.    

- Vi har just nu 20 782 villor ute till försäljning på sajten, säger Ulrika Berg, marknadschef på Hemnet. För exakt ett år sedan var den siffran 16 843, vilket är en ökning med 23 procent. Nu har vi valt att bryta ner den siffran för att se hur utbudet ser ut län för län. 

Utbudet av villor har, jämfört med 2010, ökat i Sveriges samtliga 21 län. I Jämtlands län ser vi den högsta procentuella ökningen. Här finns för närvarande 250 villor till salu, vilket ska jämföras med 167 villor motsvarande period 2010. Det är en ökning med 50 procent. Tätt efter följer Kalmar län. Här har utbudet ökar med 48 procent jämfört med förra året, från 627 till 931 villor till salu. Kronobergs län har i sin tur den tredje högsta procentuella ökningen. Utbudet i länet har ökat med 39 procent, från 423 till 586 villor.

Den lägsta procentuella ökningen har Norrbottens län. Just nu ligger 601 villor ute till försäljning på Hemnet. Förra året var den siffran 581, vilket ger en marginell ökning på 3 procent. Uppsala län redovisar också en lägre siffra. Här har utbudet ökat med 6 procent, från 610 till 647 villor till salu.

Flest villor finns det för närvarande i Skåne län (3 722 villor), följt av Västergötlands- (2 886) och Stockholms län (2 166 villor). Det lägsta utbudet finns i Gotlands län (143). 

 

För att se tabell med fullständig villastatistik, se:

http://www.hemnet.se/extra/ovrigt/Rapport_per_kommun_utbud_villa.pdf

Dokument