Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet listar: Utbudet inför stora visningshelgen

19 augusti 2011

 | icke regulatoriska

I helgen äger, vad mäklarna kallar, den stora visningshelgen rum. Hemnet har av den anledningen tagit fram statistik över det rådande bostads­utbudet i Sverige. Och för dig som är på jakt efter ny bostad ser det bra ut, i synnerhet om du letar villa i Skåne län.

I helgen äger, vad mäklarna kallar, den stora visningshelgen rum.  Hemnet har av den anledningen tagit fram statistik över det rådande bostads­utbudet i Sverige. Och för dig som är på jakt efter ny bostad ser det bra ut, i synnerhet om du letar villa i Skåne län.

Utbudet av villor är fortsatt högt runt om i hela landet. Totalt 18 612 villor ligger ute till försäljning på Hemnet just nu, vilket ger en ökning på 29 procent jämfört med samma tidpunkt förra året. Situationen ser särskilt bra ut i Skåne län. Här finns 3 456 villor till salu. Det minsta antalet villor finns i Gotlands län (128 st.), följt av Jämtlands län (259 st.). 

Trots det lägsta antalet villor till salu har utbudet i Jämtlands län ökat med 48 procent jämfört med 2010, från 175 till 259 villor. I Skåne var utbudet högt redan förra året, men länet lyckas ändå öka antalet villor med 43 procent, från 2 416 till 3 465 villor.    

Nästan 70 procent av alla bostads­rätter i Sverige ligger i Stockholms, Västra Götalands eller Skåne län. Stockholms län toppar med 3 559 bostads­rätter till salu. Den största ökningen av bostads­rätter, jämfört med förra året, står dock Jämtlands län för. Här har antalet bostads­rätter ökat med 69 procent.

Den stora visningshelgen, 20-21 augusti, är ett mäklarinitiativ.

Se nedan, under "relaterat material", för fullständig statistik.