Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet öppnar dörrarna till ombyggd sajt

15 mars 2011

 | icke regulatoriska

Från och med nu välkomnar Hemnet sina besökare till nya hemnet.se. Designen är omgjord för att till form, innehåll och funktion­ tillgodose användarnas behov bättre. Bland annat är sökfunktion­en omgjord för att göra det enklare att snabbt hitta intressanta objekt. Den nya sajten erbjuder även mer inspiration för inredningsintresserade.

Efter drygt ett års arbete, lanseras nu nya hemnet.se. För de nyfikna har den nya sajten funnits tillgänglig i form av en testversion, en så kallad betasajt, under ett par månader. Synpunkterna från testperioden har Hemnet tagit med sig i den löpande utvecklingen av hemnet.se.

En av de stora förändringar­na är att sökbarheten på sajten har förbättrats. Numera finns möjlighet att välja mellan att skriva in egna sökord, till exempel en gata, eller välja från en lista. Sökningen blir på så sätt både enklare och mer effektiv. 

 - När vi gjorde användarstudier var det tydligt att användarna inte var helt nöjda med sökfunktion­en på hemnet.se. Då sökbarheten är en grundläggande funktion­ bestämde vi oss för att påbörja arbetet med en ny sajt. Användarna har involverats för att ta fram en sajt som motsvarar våra besökares behov och förväntningar, Ulrika Berg, Marknadschef på Hemnet.  

Undersökningar visar att var tredje besökare är på hemnet.se för att hitta inspiration och inredningsidéer till sin bostad, något som nya sajten har tagit fasta på. Det märks i nuläget genom att det finns fler bilder på sajten samt topplistor med olika teman för att besökarna enkelt ska kunna hitta intressanta och spännande objekt. Mer inspiration på sajten kommer att tillkomma stegvis.

http://www.hemnet.se

Dokument