Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Ny tjänst indikerar bostadens försäljningspris

3 maj 2011

 | icke regulatoriska

Nu finns det en ny funktion­ på Hemnet.se som gör det möjligt att få en indikation på en bostads­ marknadsvärde. Tjänsten som lanseras i samarbete med SBAB Bank är värdefull för både säljare och köpare. Den finns tillgänglig på Hemnet.se från och med den 3 maj.

Den nya tjänsten ligger lättillgänglig i anslutning till bostads­annonserna på Hemnet.se. Ett klick på länken för besökaren vidare till en grundläggande värdeindikation direkt på skärmen. Marknadsvärdet beräknas utifrån statistik från genomförda bostads­affärer i närområdet. Önskar besökaren få en mer fullständig indikation kan den skickas kostnadsfritt via e-post. I tjänsten finns även möjlighet att bli kontaktad av SBAB Bank för att få information om bolån.

- Många av våra besökare använder Hemnet.se för att få en uppfattning om prisläget på sin bostad, inför en eventuell försäljning eller endast av nyfikenhet. Och som köpare är det alltid intressant att få en realistisk bild av prisläget inför ett bostads­köp, därför har vi utvecklat denna tjänst tillsammans med SBAB Bank, säger Tim Bjelkstam, Affärsutvecklingschef på Hemnet.

- Det är roligt att vår tjänst Värdeguiden som sedan tidigare finns på webben och som mobilapplikation nu även ligger lättillgänglig för bostads­spekulanter direkt på Hemnet. Vi har haft över 450 000 genomförda värdeindikationer på Värdeguiden hittills och hoppas nu att fler ska få upp ögonen för denna utmärkta och kostnadsfria tjänst, säger Per Mangat, projektledare på SBAB Bank.

För frågor, kontakta:
Tim Bjelkstam, Affärsutvecklingschef Hemnet, tel: 070-2224290 , E-post: [email protected]

Per Mangat, Projektledare SBAB Bank, tel: 070-831 04 98, E-post: [email protected]

Om Hemnet
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök, med över 1,4 miljoner unika besökare i veckan (v.34, 2010). Hemnet.se startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet Bransch, Svensk Fastighetsförmedling, Dagens Nyheter och Göteborgsposten.

Om SBAB Bank
SBAB Bank erbjuder lån- och spartjänster via internet och telefon samt kreditgivning till företag. Genom att erbjuda produkt­er och tjänster som utmanar och förenklar bidrar SBAB till ökad konkurrens på den svenska marknaden. Bolaget grundades 1985 och ägs till 100 procent av svenska staten. Utlåningsvolymen uppgick 2010 till 249,1 mdkr och inlåningsvolymen till 6,1 mdkr. Antalet anställda är cirka 420 varav drygt 120 arbetar på huvudkontoret i Stockholm. Läs mer på www.sbab.se

Dokument