Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet köper Svensk Mäklarstatistik

5 oktober 2012

 | icke regulatoriska

Från och med november 2012 blir Svensk Mäklarstatistik ett dotterbolag till Hemnet. Uppköpet innebär att Fastighetsmäklarförbundet FMF, genom sitt delägarskap i Hemnet, blir ny delägare i Svensk Mäklarstatistik i tillägg till de tidigare ägarna Mäklarsamfundet, Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån.

Från och med november 2012 blir Svensk Mäklarstatistik ett dotterbolag till Hemnet. Uppköpet innebär att Fastighetsmäklarförbundet FMF, genom sitt delägarskap i Hemnet, blir ny delägare i Svensk Mäklarstatistik i tillägg till de tidigare ägarna Mäklarsamfundet, Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån. Målsättningen är att gemensamt fortsätta utveckla den mest heltäckande och aktuella statistiken för bostads­marknaden.

- Sedan starten 2006 har Svensk Mäklarstatistik arbetat målmedvetet för att bygga upp ett förtroende hos allmänheten, media och myndigheter. En viktig faktor för att lyckas med detta har varit att värna om både köparnas, säljarnas och mäklarnas integritet vid redovisningen av den data som vi hanterar. Genom att Hemnet nu blir ägare tillförs Svensk Mäklarstatistik tekniskt kunnande och våra medarbetare hamnar i en expansiv och kreativ miljö, säger Dan Sjöholm, styrelseordförande i Svensk Mäklarstatistik.

- Det känns roligt att välkomna Svensk Mäklarstatistik till Hemnet.  Vi har kompletterande kompetens som skapar intressanta synergieffekter. Vår förhoppning är att uppköpet ska bidra till att ännu fler fastighetsmäklare ansluter sig och börjar rapportera in försäljningsuppgifter till Svensk Mäklarstatistik framöver, säger Carl-Henrik Borg, VD Hemnet.

- Att Hemnet och Svensk Mäklarstatik nu sitter under samma tak ger spännande möjligheter att skapa nya attraktiva statistiktjänster riktade mot personer som funderar på att köpa eller sälja sin bostad. Det är en utveckling som ökar öppenheten på bostads­marknaden på sikt, säger Per Johnler, styrelseordförande Hemnet.

Svensk Mäklarstatistik består av Hans Flink som är Försäljnings- och Affärsutvecklingschef samt Per-Arne Sandegren som är Analys- och IT-chef.

För frågor, kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig Hemnet, tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]

Om Svensk Mäklarstatistik
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den mest heltäckande och aktuella prisstatistiken för bostads­marknaden i Sverige. Statistiken är framtagen av SCB - Statistiska Centralbyrån, på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik och baseras på cirka 70 procent av Sveriges bostads­affärer som genomförts via fastighetsmäklare. Statistiken är aktuell eftersom den baseras på bostads­uppgifterna vid tidpunkten för kontraktsskrivningen och inte vid tillträdet eller när lagfarten är inskriven. Det innebär att statistik kring föregående månads bostads­försäljningar kan redovisas redan cirka två veckor efter varje månadsskifte.

Mäklarstatistiken används bland annat av media, fastighetsmäklare, banker, myndigheter, kommuner, bygg/fastighetsbolag, konsultföretag, och privatpersoner.

www.maklarstatistik.se

Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök, med 1,3 miljoner unika besökare i veckan (v. 33, 2012) och ungefär 1 000 000 bostads­visningar per dygn. Hemnet.se startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

www.hemnet.se