Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet går ut i stor reklamkampanj

26 april 2013

 | icke regulatoriska

Under vecka 18 och 22 går Hemnet ut i en rikstäckande reklamkampanj. Syftet med
kampanjen är att visa på hur effektivt Hemnet är som annonsplats för bostäder.

Under vecka 18 och 22 går Hemnet ut i en rikstäckande reklamkampanj. Syftet med kampanjen är att visa på hur effektivt Hemnet är som annonsplats för bostäder.

– Det känns jätteroligt att gå ut med Hemnets första riktigt stora reklamkampanj. Hemnet har en mycket hög kännedom men vi vill också stärka kunskapen om hur effektiva vi är för bostads­annonsörer, säger Andreas Löwgren, försäljningsdirektör på Hemnet.

Kampanjen är skapad av reklambyrån Abby Norm och bygger på en omfattande Sifoundersökning som genomfördes i februari med 6992 deltagare.
Budskapet baseras på resultatet att nio av tio tänker på Hemnet när man ska köpa bostad. Specifikt gäller detta i gruppen som köpt och sålt bostad de senaste två åren.

- Vi ville låta mottagarna själva få skapa bevisbördan för att Hemnet är den självklara annonsplatsen, genom att låta dem testa vart deras tankar gick först. Du som är bostads­säljare vill ju synas på stället som är top-of-mind hos bostads­köparna, säger Dan Göransson, copywriter på Abby Norm.

Reklamkampanjen kommer att exponeras på stortavlor i 27 städer samt i Metro Stockholm, Göteborg och Malmö samt landsortspress i Mälardalen. I Stockholm går kampanjen även i tunnelbanan.

- Vår ambition är att kampanjen ska kommunicera värdet med att synas på Hemnet på ett tydligt och inspirerande sätt. Argumentet är rationellt men utformningen ska kännas inbjudande och inspirerande, säger Andreas Löwgren.


För frågor, kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig Hemnet, tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]

Andreas Löwgren, Försäljningsdirektör Hemnet, Tel: 070-517 36 60, E-post:
[email protected]

Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök, mellan 1,6 och 1,8 miljoner unika besökare i veckan och ungefär 1 000 000 annonsvisningar av bostäder per dygn. Hemnet.se startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och svensk Fastighetsförmedling.
I januari utsågs Hemnet till Sveriges bästa söksajt av Internetworld
Bilder

  • ybrw5hh0wkvf3ee5cmwd.jpg