Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Carl-Henrik Borg slutar på Hemnet

7 april 2014

 | icke regulatoriska

Carl-Henrik Borg slutar på bostads­sajten Hemnet, där han varit vd sedan januari 2009. Under sina avslutande yrkesverksamma år kommer han att jobba med unga entreprenörsföretag inom digitala och sociala medier.

Carl-Henrik Borg slutar på bostads­sajten Hemnet, där han varit vd sedan januari 2009. Under sina avslutande yrkesverksamma år kommer han att jobba med unga entreprenörsföretag inom digitala och sociala medier.

- Jag är mycket tacksam för min tid på Hemnet och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit. Det har varit en förmån att bygga upp ett starkt Hemnet till Sveriges största bostads­sajt tillsammans med duktiga medarbetare. Vi har gemensamt uppnått alla de mål som vi satte upp när jag började och det känns som en naturlig tidpunkt att lämna över till en ny förmåga, säger Carl-Henrik Borg, vd på Hemnet.

Carl-Henrik började som vd på Hemnet i januari 2009 och har varit med och skapat Sveriges mest välbesökta bostads­sajt. Under hans tid som vd har Hemnets trafik mer än fördubblats till 2,1 miljoner unika besökare per vecka*, antalet anställda har ökat från två till 45 personer och omsättningen har ökat från 22 till 120 Mkr (2013).

- Carl-Henrik är en mycket skicklig och omtyckt företagsledare som under sina fem år som vd starkt bidragit till att göra Hemnet till marknadsledare. Vi önskar honom varmt lycka till i hans nya utmaningar, säger Per Johnler, Hemnet styrelseordförande.

Innan Carl-Henrik började på Hemnet var han bland annat verksam som IT-entreprenör och 1999 grundade han företaget Webanalys Sitefaction AB som idag ägs av Aegis. Och det är just entreprenörskapet som Carl-Henrik vill ägna sina sista yrkesverksamma år åt.
Han kommer bland annat att engagera sig kring företaget Digitalbroker Online som är konsulter inom sökmarknadsföring och Neybers.com som är ett socialt inredningsspel på nätet. Carl-Henrik kommer även att arbeta för mobilspelsföretaget Starhive.com i Göteborg.

Rekryteringen av ny vd för Hemnet pågår för närvarande och leds av Hemnets styrelseordförande Per Johnler.
Carl-Henrik kommer att arbeta fram till den sista juli.

* Vecka 11, 2014 noterade Hemnet ett nytt trafikrekord med 2,1 miljoner unika besökare. Genomsnittstrafiken för Hemnet ligger kring 1,7 miljoner unika besökare i veckan.

För ytterligare information vänligen kontakta:Carl-Henrik Borg, VD Hemnet, Tel: 070-591 31 94, E-post: [email protected]

Per Johnler, Styrelseordförande Hemnet Tel: 070-560 30 57 E-post: [email protected]

Staffan Tell, Pressansvarig Hemnet, Tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]

Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök med i genomsnitt 1,7 miljoner unika besökare i veckan. Hemnet.se startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.
Bilder

  • w2w8lrl3rofjikdqieeea.jpg