Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet lanserar nytt kartsök med Google Maps

16 april 2014

 | icke regulatoriska

Från och med maj i år kommer Hemnet att byta till Googles karttjänst för sitt bostads­sök. Med Google Maps som grund har Hemnet skapat en helt ny kartdesign med en rad förbättringar, såsom bättre sökfilter, tydligare ikoner och enklare överblick. På sikt kommer det finnas nya möjligheter att söka boende utifrån intressant områdesinformation såsom närhet till livsmedelsbutiker och skolor.

Från och med maj i år kommer Hemnet att byta till Googles karttjänst för sitt bostads­sök. Med Google Maps som grund har Hemnet skapat en helt ny kartdesign med en rad förbättringar, såsom bättre sökfilter, tydligare ikoner och enklare överblick. På sikt kommer det finnas nya möjligheter att söka boende utifrån intressant områdesinformation såsom kommunikationsmöjligheter eller närhet till livsmedelsbutiker och skolor.

- Vår nya kartdesign kommer att innebära en helt ny kartupplevelse för Hemnets besökare. Det skapar bättre förutsättningar att ge alla användare en lika bra upplevelse, oavsett om man surfar på dator, mobil eller surfplatta. Vi kommer också kunna erbjuda mer relevant information om det geografiska område som man söker bostad inom, säger Tobias Bard produkt­utvecklingschef på Hemnet.De senaste tre åren har antalet besökare på hemnet.se, via mobila enheter, ökat med hela 998 procent.
Samtidigt har kartan en central roll för bostads­sökande via mobiler och surfplattor. Den nya karttjänsten kommer att ge en bättre mobil upplevelse då den anpassar sig utifrån användarens skärmstorlek, genom så kallad responsiv design.En annan viktig orsak till Hemnets kartsatsning är möjligheten att erbjuda besökarna mer områdesspecifik information. Det kan exempelvis handla om att snabbt få en överblick över avstånd till närmaste matbutik eller förskola i förhållande till ett bostads­objekt. På längre sikt kan det också handla om allt från områdets mobiltäckning, bullernivå, eller tillgängliga laddningsstationer för elbilar.De nya kartorna kommer att vara implementerade på Hemnet från och med början av maj.

För frågor och mer regional statistik, kontakta:
Tobias Bard, Chef produkt­utveckling, Tel: 0709-65 98 65, E-post: [email protected]

Staffan Tell, Pressansvarig Hemnet, Tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]

Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök med 1,7 miljoner unika besökare i veckan. Hemnet.se startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Bilder

  • lakbwq1mjphg5couhsc8.jpg