Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet och BAUHAUS släpper ny renoveringskalkyl

5 maj 2014

 | icke regulatoriska

BAUHAUS och Hemnet har gemensamt tagit fram en ny funktion­ som räknar ut renoveringskostnader för bostads­objekt. Renoveringskalkylen kommer till en början att omfatta badrumsrenoveringar och uppskattar kostnader för material, arbetskostnad, sophantering och el.

BAUHAUS och Hemnet har gemensamt tagit fram en ny funktion­ som räknar ut renoveringskostnader för bostads­objekt. Funktion­en påminner om den befintliga tjänst som gör det möjligt att beräkna boendekostnad utifrån exempelvis amortering, boräntor och avgifter. Renoveringskalkylen kommer till en början att omfatta badrumsrenoveringar och uppskattar kostnader för material, arbetskostnad, sophantering och el.

För den som funderar på att förändra sitt boende kan det ibland vara svårt att veta vad den slutgiltiga kostnaden kommer att landa på för renoveringar. För att underlätta för bostads­jägarna har BAUHAUS och Hemnet i ett samarbete tagit fram en renoveringskalkylator som till en början kommer att estimera badrumsrenoveringar.

- Vi är övertygade om att den nya renoveringskalkylen kommer att vara till nytta för många hemmafixare som vill byta eller förändra sitt boende. Renoveringsobjekt är populära bland många av Hemnets besökare och nu blir det ännu enklare att fatta ett köpbeslut, säger Andreas Löwgren försäljningsdirektör på Hemnet.

Genom att ange storleken på badrummet samt med vilken standard renoveringen skall göras beräknar renoveringskalkylen ungefär vad badrumsrenoveringen kommer att kosta. Estimatet omfattar kostnader för material, sophantering, el och arbetskostnader. Den visar även priset med och utan rot-avdrag. Hemnet och BAUHAUS kommer att erbjuda fler typer av renoveringar i kalkylatorn framöver.-  Vi lanserade nyligen tjänsten montageservice i våra varuhus, som innebär att kunden till ett fast pris ges möjlighet att få produkt­erna de köper monterade och installerade av lokala hantverkare i närheten av varuhusen. Dessa tjänster hjälper till att estimera arbetskostnaderna för renovering och har gjort att vi kan erbjuda denna service tillsammans med Hemnet, säger Johan Saxne, marknadschef, BAUHAUS.


För mer information kontakta:

Staffan Tell, Pressansvarig Hemnet
Tel: + 46 (0)73-367 66 85
E-post: [email protected]

Johan Saxne, Informations- och marknadschef BAUHAUS Sverige

Tel: +46 (0)70 6403916
E-post: [email protected]


Bilder

  • e9vfd6jylysjrbmwozqj.jpg