Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Ny tjänst ger mäklare och byggbolag bättre marknadskoll

13 juni 2014

 | icke regulatoriska

Hemnet lanserar en ny tjänst för marknadsandelsstatistik. Tjänsten baseras på antalet objekt till salu på Hemnet och riktar sig främst mot fastighetsmäklarföretag och byggbolag.

- Hemnet presenterar första heltäckande marknadsandelsstatistiken

Hemnet lanserar en ny tjänst för marknadsandelsstatistik. Tjänsten baseras på antalet objekt till salu på Hemnet och riktar sig främst mot fastighetsmäklarföretag och byggbolag. 

Många aktörer på bostads­marknaden har efterfrågat en snabbare och mer lättanvänd statistiktjänst för konkurrentanalys. Därför lanserar nu Hemnet tjänsten andelsstatistik där mäklare och andra intressenter över hela Sverige snabbt kan se sin marknadsposition och hur den utvecklas över tid. Tjänsten paketerar och visualiserar information om bostads­utbudet som kan filtreras och anpassas utifrån region och tidsperiod.- Att få koll på hur man ligger till på den lokala marknaden är idag ganska tidskrävande för mäklarna eftersom man ofta går in på Hemnet och räknar objekten manuellt.
Efterfrågan på en ny andelstjänst har varit mycket stor och vi har fått en fantastisk respons hittills från de mäklare som testat verktyget, säger Sofia Dalmalm, mäklarkommunikatör på Hemnet.Andelsstatistik i korthet:

  • Statistik baserat på bostads­objekt till salu på Hemnet kan ordnas utifrån ett eller flera sammanslagna områden, en eller flera bostads­typer och under olika tidsperioder.

  • Möjlighet att se med eller utan nyprodukt­ion, med eller utan byggbolag, skapa anpassade sökprofiler samt exportera information till Excel med mera.


  • Abonnemang av tjänsten löper årsvis.


  • Just nu fram till 15 augusti 2014 kan tjänsten testas kostnadsfritt.


För frågor och mer regional statistik, kontakta:

Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet, Tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]


Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste tjänst för bostads­sök med totalt upp till 2,5 miljoner unika besökare i veckan. Hemnet startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.


Bilder

  • bxcuw9jzx1qnxjklmlgv.jpg