Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet tar steget in på hyresmarknaden – blir delägare i uthyrningssajten Qasa.se

27 augusti 2015

 | icke regulatoriska

Hemnet blir delägare i Qasa, en sajt inriktad på långtidsuthyrningar av enskilda rum och andrahandsuthyrning. Med förvärvet vill Hemnet skapa en plattform för alla boendeformer.

Hemnet blir delägare i Qasa, en sajt inriktad på långtidsuthyrningar av enskilda rum och andrahandsuthyrning. Med förvärvet vill Hemnet skapa en plattform för alla boendeformer.

-Att hyra är för många människor ett första steg in på bostads­marknaden. Därför är det naturligt att Hemnet nu via Qasa erbjuder de som inte vill eller har möjlighet att köpa eller sälja att hitta ett boende, säger Mats Brandt, vd på Hemnet.

Hemnet är Sveriges populäraste tjänst för bostads­sök med upp till 2,6 miljoner besökare i veckan. Med förvärvet av Qasa, som är en nystartad tjänst för uthyrning av boende i andrahand, vill Hemnet också kunna bidra till att göra det enklare att navigera rätt på hyresmarknaden.

-Vi tror att det gynnar alla parter på bostads­marknaden att det skapas en enklare och tryggare plattform för samtliga bostads­former. Vi ser även möjligheter för mäklare att både erbjuda tjänster och nå nya målgrupper via Hemnet och Qasa, säger Mats Brandt.

Qasa startades 2014 av unga entreprenörer och tanken med tjänsten är att skapa förtroende mellan uthyrare och hyresgäster så att rum och lägenheter slipper stå tomma men även så att fler kan tänka sig att hyra ut sin bostad. Qasa fungerar dessutom som en garant för att hyresvärden verkligen får betalt och att hyresgästen inte blir lurad på sin deposition. Qasa släpper inte heller ansvaret när lägenheten väl har hyrts ut, utan tar ett ansvar och guidar under hela uthyrningstiden.

-Det är ingen hemlighet att bostads­bristen idag är en viktig samhällsfråga. Många avstår dessvärre från att hyra ut för att det känns både krångligt och osäkert. Med Qasa tror vi att Hemnet kan bidra till att både minska krånglet men också minska osäkerheten för den som vill hyra ut. Förhoppningsvis kan det leda till att uthyrning i andrahand blir mer attraktivt, säger Mats Brandt.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet
Tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]


Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste tjänst för bostads­sök med totalt upp till 2,6 miljoner besökare i veckan. Hemnet startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

www.hemnet.se

Om Qasa:
Qasa är en tjänst för dig som vill hyra ut eller hyra i andrahand. Qasa gör andrahandsuthyrning tryggt och enkelt med kontraktsverktyg, säkrade depositioner och betalningsgarantier. Qasa grundades 2014 och är sedan 2015 en del av Hemnet.

www.qasa.se

Bilder

  • xvseruyyvdpzxcfrpsda.png
  • lj6stq2wljik7iwwbchl.jpg
  • bforhaf3ldtagdonzlak.jpg
  • gbjzwxiimer3wnezxszi.png