Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Danderyd är Sveriges hetaste kommun

12 februari 2016

 | icke regulatoriska

​Under 2015 hade Danderyd den hetaste bostads­marknaden i Sverige. Det visar en omfattande kartläggning baserad på statistik från Hemnet där antalet klick per objekt och vecka har jämförts för samtliga kommuner under 2015. Kommunerna som ligger i toppen är större städer, residensstäder eller angränsar till en större ort.

Under 2015 hade Danderyd den hetaste bostads­marknaden i Sverige. Det visar en omfattande kartläggning baserad på statistik från Hemnet där antalet klick per objekt och vecka har jämförts för samtliga kommuner under 2015. Kommunerna som ligger i toppen är större städer, residensstäder eller angränsar till en större ort.

- Rankingen över Sveriges hetaste kommuner är en spegelbild av den urbaniseringstrend som vi upplever i Sverige. Detta är inte enbart ett Stockholmsfenomen utan något vi ser från Luleå i norr till Lomma i söder, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Inte bara fönstertittande
Det är tydligt att det stora intresset för bostäderna i toppen av Hemnet sökindex också resulterat en prisutveckling som ligger över snittet. Bland de tio hetaste kommunerna hade priserna för bostads­rätter stigit med 23 procent under 2015 vilket kan jämföras med rikssnittet på 16 procent.

Kranskommunerna går starkt
Resultatet visar också ett stort intresse för kranskommuner till både Stockholm och Göteborg. Danderyd kommer på första plats följt av Partille och Härryda. Andra populära kommuner som ligger nära storstäderna är Lidingö (4), Huddinge (8), Hammarö (10). Göteborg hamnar på nionde plats medan Stockholm återfinns på plats 17.

- Vi ser en fortsatt utveckling där människor söker sig till kommuner som ligger utanför men i nära anslutning till storstäderna. I takt med att priserna i stadskärnan når nya rekordnivåer ökar intresset för kranskommuner med goda pendlingsmöjligheter, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Inte bara de största städerna i topp
Men det är inte bara Stockholms- och Göteborgsnära kommuner som tar plats på topp-20 listan över Sveriges hetaste kommuner. Här återfinns även Luleå, Karlstad, Jönköping, Eskilstuna och Mjölby.

Hemnet sökindex 2015
1. Danderyd (1123)
2. Partille (988)
3. Härryda (948)
4. Lidingö (928)
5. Trollhättan (874)
6. Luleå (868)
7. Salem (823)
8. Huddinge (804)
9. Göteborg (798)
10. Hammarö (796)

Om Hemnet sökindex:
Hemnet sökindex är en kartläggning som visar de hetaste bostads­marknaderna i Sverige på kommunnivå. Hemnet sökindex är baserat på det totala antalet sidvisningar (klick) av alla objekt i respektive kommun under en vecka dividerat med det totala antalet objekt i kommunen under samma period. Utifrån dessa värden har ett medelvärde för respektive kommun räknats fram för 2016. Genom att mäta antalet visningar per vecka kompenseras parametern att objekt i vissa kommuner normalt ligger ute längre och därmed har längre tid på sig att samla klick.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet
Tel: 073-367 66 85, E-post: [email protected]

Om Hemnet:

Hemnet är Sveriges populäraste tjänst för bostads­sök med totalt upp till 2,6 miljoner unika besökare i veckan. Hemnet startades 1998 och ägs av Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Bilder

  • fvtpqrdafvr38ex3oj2e.jpg