Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet får nya ägare

16 december 2016

 | icke regulatoriska

General Atlantic, i partnerskap med ett konsortium bestående av investerarna Pierre Siri, Henrik Persson och investerare i investmentbolaget Merro, blir nya ägare av bostads­sajten Hemnet. Efter fullföljd investering blir General Atlantic majoritetsägare medan konsortiet får en minoritetspost. De befintliga ägarna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet behåller minoritetsposter i Hemnet.

General Atlantic, i partnerskap med ett konsortium bestående av investerarna Pierre Siri, Henrik Persson och investerare i investmentbolaget Merro, blir nya ägare av bostads­sajten Hemnet. Efter fullföljd investering blir General Atlantic majoritetsägare medan konsortiet får en minoritetspost. De befintliga ägarna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet behåller minoritetsposter i Hemnet. De tidigare ägarna Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling säljer hela sina innehav i Hemnet.

- Hemnet är en otrolig framgångssaga och köpet ligger i linje med vår långsiktiga investeringsfilosofi, säger Chris Caulkin, investeringsansvarig på General Atlantic.

General Atlantic blir i och med affären majoritetsägare i Hemnet medan konsortiet med Pierre Siri och Henrik Persson blir minoritetsägare. Som ett led i investeringen tillträder Chris Caulkin, Pierre Siri och Henrik Persson i Hemnets styrelse.

- Jag har följt Hemnet sedan starten 1998 och det känns fantastiskt att äntligen kunna vara en del av bolaget. Hemnet är den bästa och självklara partnern för såväl mäklare, köpare som säljare av bostäder, säger Pierre Siri.

-Vår utgångspunkt har varit att åstadkomma en affärsuppgörelse som tillvaratar våra medlemmars intressen. Vi känner stort förtroende för de nya ägarna och ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta utveckla Hemnet på ett sätt som attraherar och skapar nytta för både konsumenter och Sveriges fastighetsmäklare, säger Anders Edmark, Mäklarsamfundets styrelseordförande.

- Våra medlemmar har röstat igenom en försäljning av delar av vårt aktie­innehav i Hemnet och många har uttryckt sin belåtenhet över den nya köparen. Vi tror att vi tagit ett mycket bra beslut för alla Hemnets besökare, för Sveriges fastighetsmäklare och för Hemnets framtid. Vi ser fram emot att tillsammans med de nya ägarna fortsätta utveckla Sveriges främsta bostads­sajt säger, Erik Olsson styrelseordförande för Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Kort om General Atlantic
General Atlantic är ett investeringsbolag som tillhandahåller kapital och strategiskt stöd för tillväxtbolag. General Atlantic grundades 1980 och kombinerar global strategi med branschspecifik expertis och en långsiktig investeringshorisont. General Atlantic har en bred erfarenhet av att samarbeta med ledande varumärken såsom Airbnb, Axel Springer, Klarna och Joe & the Juice. General Atlantic har fler än 100 medarbetare världen över. www.generalatlantic.com

Kort om Pierre Siri
Pierre är en svensk serieentreprenör. Han har grundat och drivit ett antal bolag i internetsektorn både i Sverige och utomlands. Pierre har en bred erfarenhet från marknadsplatsbolag på internet och var tidigt involverad i Blocket som bolagets första investerare och vd. Efter framgångarna med Blocket tog Pierre över som vd i det då nystartade Hitta.se. På senare år har Pierre främst investerat i bolag som till exempel Propertyfinder som är Mellanösterns ledande bostads­portal och Northcube som har utvecklat en av världens mest sålda mobilappar; Sleep Cycle.

Kort om Henrik Persson
Henrik arbetade på Kinnevik mellan 2003-2014. Från 2006 var han investeringschef och den drivande kraften bakom Kinneviks omvandling till ett bolag med betydande investeringar i konsumentfokuserade internetbolag. Investeringarna omfattade mer än 40 olika bolag och mer än 20 miljarder kronor i investerat kapital. Många av investeringarna har rönt stora framgångar, inklusive Avito och Zalando. Henrik har även varit involverad i ett flertal börsnoterade bolag som till exempel Qliro Group och Zooplus. Innan sin tid på Kinnevik var Henrik aktie­analytiker på HSBC och dessförinnan journalist på Reuters respektive Finanstidningen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pierre Siri, [email protected], +44 7401 255 800

Henrik Persson, [email protected], +44 7961 977 123

Anders Edmark, styrelseordförande Mäklarsamfundet, 070-266 5051

Ingrid Eiken, VD Mäklarsamfundet, 070-669 34 34

Erik Olsson, styrelseordförande Fastighetsmäklarförbundet, 070-862 08 00

Ashley Bowles och Alex Simmons, Edelman för General Atlantic,

+1-212-642-7737 / +44 (0) 20-7903-0669, 
[email protected]

Staffan Tell, pressansvarig Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Om Hemnet:

Varje vecka kommer 2 miljoner unika besökare till Sveriges största bostads­sajt via mobilen, plattan eller datorn. Under 2015 publicerades drygt 220 000 bostads­annonser hos oss och 2 miljoner sökningar görs varje dag på sajten. Hemnet grundades 1998 och har utvecklats i samarbete med fastighetsmäklarbranschen.