Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Vd-byte i Hemnet

8 mars 2017

 | icke regulatoriska

Mats Brandt slutar på bostads­sajten Hemnet där han varit vd sedan augusti 2014. Under 2016 noterade Hemnet nytt besöksrekord på drygt 3 miljoner besökare på en vecka. Det sammanlagda värdet för bostäder som annonserades på Hemnet under 2016 var 456 miljarder kronor och företagets omsättning ökade med 40 procent.

Mats Brandt slutar på bostads­sajten Hemnet där han varit vd sedan augusti 2014. Under 2016 noterade Hemnet nytt besöksrekord på drygt 3 miljoner besökare på en vecka. Det sammanlagda värdet för bostäder som annonserades på Hemnet under 2016 var 456 miljarder kronor och företagets omsättning ökade med 40 procent.

I slutet av förra året fick Hemnet nya ägare med lång erfarenhet från internet och fastighetssektorn. De nya ägarna kommer att fortsätta att investera i Hemnet med fokus på att utveckla nya produkt­er och tjänster som skapar värden för fastighetsmäklarna, fastighetssäljarna och alla de som varje dag använder Hemnet för att hitta sitt nya hem.När nu företaget går in i en ny fas har ett gemensamt beslut fattats om att Mats Brandt slutar som vd i Hemnet men kommer att kvarstå som rådgivare till styrelsen under en period.

- Jag är mycket nöjd med hur Hemnet har utvecklats sedan 2014 och jag är verkligen imponerad av hur teamet på Hemnet kunnat fokusera på våra kunder och vår affär under en period av förändring samt de omfattande processer som föregått ägarskiftet. Mycket av det som jag kom hit för att genomföra 2014 har genomförts och det är naturligt att nu lämna över stafettpinnen, säger Mats Brandt, avgående vd.

- Hemnet har utvecklats på ett utmärkt sätt under Mats ledning och har nu en bra position att växa vidare från. Bolaget kommer nu in i en fas med nya ägare och utmaningar och vi har därf��r gemensamt beslutat att det är naturligt att göra ett vd-byte. Jag vill tacka Mats för det han har gett Hemnet och är glad att han valt att fortsätta som rådgivare till styrelsen under en period, kommenterar Håkan Erixon, styrelsens ordförande.

- Ägarnas uppdrag till styrelsen är tydligt. Hemnet ska bli den bästa bostads­sajten i världen. Svenskarnas förtroende för Hemnet är redan otroligt högt och det ger oss en unik möjlighet att fortsätta utveckla nya tjänster och produkt­er som skapar en ännu bättre marknadsplats för alla aktörer på svenska bostads­marknaden, säger Håkan Erixon vidare.

Anna Lagerborg, CTO, tillträder som tillförordnad vd tills en ny vd har tillträtt. Anna började på Hemnet i oktober 2015. Hon har drygt 20 års erfarenhet av ledande roller inom produkt­utveckling och var tidigare utvecklingschef på spelbolaget NetEnt där hon ansvarade för ett team på flera hundra personer.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Håkan Erixon, ordförande Hemnet

Om Hemnet:

Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök med 2,5 miljoner besökare per vecka. På Hemnet visas bostäder som villor, bostads­rätter, fritidshus, gårdar och tomter – till salu genom Sveriges fastighetsmäklare. Hemnet startades 1998 och ägs av investmentbolaget General Atlantic och ett konsortium bestående av bland andra Pierre Siri och Henrik Persson, samt branschorganisationerna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet FMF.