Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Ny köpguide från Hemnet ska öka kunskapen om nyprodukt­ion

21 juni 2018

 | icke regulatoriska

​Nu lanseras en uppdatering av guiden Köpklar som ska öka kunskapen kring köp av nyproducerade bostäder.

Nu lanseras en uppdatering av guiden Köpklar som ska öka kunskapen kring köp av nyproducerade bostäder.

Varje år gör hundratusentals svenskar sin livs kanske största affär när de köper och säljer sitt hus eller lägenhet. Men kunskapen kring vilka rättigheter och skyldigheter köpare har vid en bostads­affär är ofta låg. Och det gäller inte minst vid köp av nyproducerade bostäder.

Under det senaste halvåret har utbudet av nyproducerade bostads­rätter ökat till nya högstanivåer och mäklarna vittnar om en delad marknad för succession och nyprodukt­ion. Detta har i sin tur gjort osäkerheten stor bland presumtiva köpare.

- Det finns ett stort behov av bättre kunskap på den stökiga marknaden för nyprodukt­ion. Att köpa en nyproducerad bostad skiljer sig väsentligt från att köpa på successionsmarknaden. Vår ambition är att skapa mer välinformerade konsumenter och minska osäkerheten som är särskilt stor just nu, säger Erik Segerborg, chef för strategi och marknad på Hemnet.

köpklar.hemnet.se kan besökare göra ett test för att se hur pass välinformerad man är om hur en bostads­affär går till. Syftet med testet är att öka spekulanters kunskap och trygghet i samband med bostads­affären.

Testet är indelat i sex områden, där användaren kan välja att gå igenom alla delar eller välja ut ett område att lära sig mer om. Det finns även ordlistor som reder ut krångliga begrepp och checklistor som är hjälpsamma att ha inför ett eventuellt köp.

Kort om Köpklar
Köpklar är ett branschinitiativ från Mäklarsamfundet, Fastighetsmäklarförbundet FMF & Hemnet som på ett enkelt och inspirerande sätt utbildar köpare om deras ansvar och mäklarens roll i köpprocessen. Målet är att minska de problem som köparna möter i processen och förbättra deras upplevelse av bostads­affären.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Om Hemnet:
Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostads­sök med 2,8 miljoner besökare per vecka. På Hemnet visas bostäder som villor, bostads­rätter, fritidshus, gårdar och tomter – till salu genom Sveriges fastighetsmäklare. Hemnet startades 1998 och ägs av investmentbolaget General Atlantic och ett konsortium bestående av bland andra Pierre Siri och Henrik Persson, samt branschorganisationerna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet FMF.

www.hemnet.se

Bilder

  • mkxoer0y0c9cb5utd2pr.jpg