Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet förvärvar Tryggabud

11 september 2019

 | icke regulatoriska

Hemnet har förvärvat budgivningstjänsten Tryggabud som möjliggör legitimerad budgivning på bostäder med mobilt BankID. Satsningen är ett led i Hemnets strategi att utveckla tjänster som underlättar för bostads­säljare och köpare, liksom effektiviserar och förenklar mäklarnas arbete.

Hemnet har förvärvat budgivningstjänsten Tryggabud som möjliggör legitimerad budgivning på bostäder med mobilt BankID. Satsningen är ett led i Hemnets strategi att utveckla tjänster som underlättar för bostads­säljare och köpare, liksom effektiviserar och förenklar mäklarnas arbete.

Tryggabud startades 2015 och våren 2017 lanserades tjänsten med visionen att göra budgivningar mer transparenta och därmed skapa förutsättningar för tryggare bostads­affärer. Nu går verksamheten upp i Hemnet.

- Som landets största bostads­portal har vi ett ansvar att göra vad vi kan för att verka för en ännu bättre bostads­marknad för alla dess olika aktörer. Osäkerhet kring budgivning är något som ofta skapar frustration hos alla parter i en bostads­affär. Med Tryggabud ser vi en möjlighet att bidra till en enklare och tydligare budgivningsprocess, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Tryggabud kommer stegvis att integreras på Hemnets plattform och vara kostnadsfri för de mäklare som väljer att ansluta sig till tjänsten. Hemnet kommer även på sikt möjliggöra för mäklare som har en befintlig tjänst för säker budgivning att också kunna synliggöra sina bud på Hemnet.

Magnus Ballchand, en av grundarna bakom Tryggabud som även varit vd för bolaget, anställs i samband med förvärvet på Hemnet.

- Det känns väldigt roligt att Tryggabud nu blir en del av Hemnet som är helt rätt positionerade för att kunna erbjuda en oberoende budgivningstjänst. Deras distributionskraft och nära relationer med landets mäklarbolag är vad Tryggabud behöver för att kunna få fäste på marknaden, säger Magnus Ballchand.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pr-chef och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Om Hemnet:
Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostads­portal med i snitt 2,8 miljoner besökare varje vecka. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostads­affär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkt­er och tjänster för säljare, köpare och mäklare. Det höga besöksantalet genererar unik data om bostads­marknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostads­frågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital samt av Mäklarsamfundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer.
www.hemnet.se

Om Tryggabud:
Tryggabud startades 2015 av Alexander Halldin, Per Kjellander, Mikael Keto och Magnus Ballchand. Våren 2017 lanserades tjänsten med visionen att göra budgivningar mer transparenta och därmed skapa förutsättningar för fler lönsamma och transparenta bostads­affärer. Bolaget förvärvades av Hemnet 2019.
www.tryggabud.se

Bilder

  • qdov5sa3aujc10sg2vpo.jpg
  • rn7czrx2qmzmqcl5osid.jpg