Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet inleder samarbete med Stockholms Stadsmission

27 augusti 2019

 | icke regulatoriska

Hemnet har i augusti inlett ett nytt samarbete med Stockholms Stadsmission. Som ett av Stockholms Stadsmissions partnerföretag kommer Hemnet specifikt att stötta deras verksamhet Bobyrån som hjälper människor i social utsatthet att få en mer permanent bostads­lösning.

Hemnet har i augusti inlett ett nytt samarbete med Stockholms Stadsmission. Som ett av Stockholms Stadsmissions partnerföretag kommer Hemnet specifikt att stötta deras verksamhet Bobyrån som hjälper människor i social utsatthet att få en mer permanent bostads­lösning.

Stockholm Stadsmissions Bobyrån arbetar med modell­en Bostad Först som utgår från att egen bostad är en mänsklig rättighet. Målgruppen är personer som lever i hemlöshet, har en psykosocial problematik och någon form av stödbehov. Principen är att man får bevisa sin förmåga att kunna ha en egen bostad, utan att behöva gå igenom mängder av steg på vägen med exempelvis stödboenden.

- Bostads­bristen drabbar allt fler och för de allra mest utsatta är situationen särskilt svår. Därför känns det fantastiskt att börja jobba med Stockholms Stadsmission. Deras arbete med att skapa ett mänskligare samhälle är så oerhört viktigt. Som partnerföretag bidrar vi främst till att Stockholms Stadsmission kan fortsätta att utveckla sin verksamhet med Bobyrån, men vår förhoppning är också att vi som Sveriges största bostads­portal kommer att kunna bistå med både kunskap och engagemang för att fler ska få tak över huvudet, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

- Vi är glada över att Hemnet valt att gå in i ett samarbete och välkomnar dem som partnerföretag till Stockholms Stadsmission. Genom att stödja vår verksamhet Bobyrån ges fler människor, som i dagsläget lever i utsatthet och befinner sig långt ifrån bostads­marknaden, en möjlighet till ett eget boende. Tillsammans gör vi Stockholm till ett mänskligare samhälle för alla, säger Marika Markovits, direktor på Stockholms Stadsmission.

Genom Bobyrån samarbetar Stockholms Stadsmission med ett antal fastighetsägare i länet som upplåter lägenheter till människor i behov av egen bostad. I samarbete med kommunernas socialtjänst identifierar Stockholms Stadsmission vilka som kan bli aktuella för en egen lägenhet. Bobyrån stödjer Bostad Först-verksamheten med förvaltning av lägenheten, samordning och administration samt att ett serviceteam kan utföra enklare hantverksarbete kopplat till boendet. Målet är att de människor som får ett boende genom Bobyrån på sikt ska kunna ta över hyreskontraktet. I dagsläget förvaltar Bobyrån 50 lägenheter.

- Ett boende är många gånger den stabilitet och trygghet som krävs för att människor i extrem social utsatthet ska kunna komma tillbaka in i samhället igen. Kommunerna gör ett stort jobb och många arbetar själva med modell­en Bostad Först, men genom Stockholms Stadsmissions Bobyrån kompletterar man kommunernas verksamhet på ett sätt som gör att fler får den nödvändiga bostaden. Vi tycker det här är ett enormt viktigt initiativ som bevisligen fungerar, därför väljer vi att stötta just Bobyrån när vi nu inleder vårt samarbete med Stockholms Stadsmission, säger Cecilia Beck-Friis vidare.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Om Hemnet:
Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostads­portal med i snitt 2,8 miljoner besökare varje vecka. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostads­affär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkt­er och tjänster för säljare, köpare och mäklare. Det höga besöksantalet genererar unik data om bostads­marknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostads­frågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital, samt av Mäklarsamfundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer. www.hemnet.se.

Bilder

  • nlukx5nvhllgqjuatife.jpg