Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet satsar på förbättrad information om skolor

23 oktober 2019

 | icke regulatoriska

​Som ett led i Hemnets löpande arbete med att förbättra användarupplevelsen för bostads­sökande inleds ett samarbete med SchoolParrot. Samarbetet innebär att Hemnet presenterar aktuell skoldata och gör det möjligt för besökare att exempelvis se vilka skolor som finns i en kommun som man är intresserad av.

Som ett led i Hemnets löpande arbete med att förbättra användarupplevelsen för bostads­sökande inleds ett samarbete med SchoolParrot. Samarbetet innebär att Hemnet presenterar aktuell skoldata och gör det möjligt för besökare att exempelvis se vilka skolor som finns i en kommun som man är intresserad av.

– Tillgängligheten och kvaliteten för skolor och förskolor är helt avgörande för många som letar bostad. Genom vårt samarbete med SchoolParrot kommer Hemnet att ge våra besökare en ännu bättre sökupplevelse, säger Michelle Rea, product manager på Hemnet.

– Hemnet är en perfekt samarbetspartner för oss. Utbudet av skolor är mycket relevant för många som flyttar och det är också intressant att få redan på vad andra föräldrar och elever säger om skolor och dagis i ett område, säger Eric Gisaeus vd och grundare för SchoolParrot.

I dagsläget finns informationen om skolor på Hemnets områdessidor. På sikt är ambitionen även att man ska se avstånd till närmaste skola eller förskola på samma sätt som man idag kan se exempelvis avstånd till vatten för ett specifikt bostads­objekt.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85


Om Hemnet:
Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostads­portal och en av landets största sajter. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostads­affär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkt­er och tjänster, f��r säljare, köpare och mäklare. Varje vecka kommer i snitt 2,8 miljoner unika besökare till sajten. Det höga besöksantalet genererar unik data om bostads­marknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostads­frågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital, samt av Mäklarsamfundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer. www.hemnet.se

Om SchoolParrot:
SchoolParrot har som vision att synliggöra skolor och utbildningar världen över. Genom företagets plattform får alla berörda ta del av insikter och omdömen som skapar mer transparens, förtroende och feedback till alla berörda parter. SchoolParrot har vuxit snabbt sedan lanseringen våren 2019 och har idag närmare 3500 omdömen och över 40 000 svar på specifika frågor. www.schoolparrot.se

Bilder

  • kbohkz9axnihu29zlzzq.jpg