Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Rekordintresse för bostads­marknaden i augusti

23 augusti 2019

 | icke regulatoriska

Under vecka 33 hade Hemnet 3 581 000 besökare. Det var en ny rekordnivå och en ökning med drygt 2 procent jämfört med den tidigare rekordveckan som inträffade i mitten av maj i år.

Under vecka 33 hade Hemnet 3 581 000 besökare. Det var en ny rekordnivå och en ökning med drygt 2 procent jämfört med den tidigare rekordveckan som inträffade i mitten av maj i år.

- Under året har vi sett ett antal tecken på en piggare bostads­marknad. Prisförväntningarna har ökat och budgivningarna har hettat till. Det är intressant att notera att även det generella intresset för bostads­marknaden nu ligger på en ny rekordnivå, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Även totalt spenderad tid på Hemnet slog nytt rekord vecka 33 med totalt 1,4 miljoner timmar. Det var en ökning med 4 procent jämfört med det tidigare rekordet som noterades vecka 19 i år.

- Vi har haft stort fokus på att förbättra vår tjänst vilket bidrar till fler besökare som stannar längre. Vi har bland annat jobbat med rekommendationer och skapat nya verktyg för bostads­säljare, säger Erik Segerborg produkt­chef på Hemnet.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Staffan Tell, pr-chef och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Om Hemnet:
Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostads­portal med i snitt 2,8 miljoner besökare varje vecka. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostads­affär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkt­er och tjänster för säljare, köpare och mäklare. Det höga besöksantalet genererar unik data om bostads­marknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostads­frågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital samt av Mäklarsamfundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer www.hemnet.se.

Bilder

  • tjxwcorqd1snkbvqefz7.jpg