Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Nu säljs det fler bostads­rätter

17 juni 2020

 | icke regulatoriska

Efter en nedgång under våren har det vänt för bostads­rätter. De senaste veckorna har mängden sålda bostads­rätter på Hemnet ökat tydligt.

Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, förklarar närmare.

– Vi hade en ganska turbulent period, då många avvaktade både med att sälja och köpa. Sedan har vi sett att det läggs ut fler bostäder till försäljning igen, med utbudsrekord de senaste veckorna. Nu ökar också efterfrågan, med fler sålda objekt. Ett högre utbud bidrar nog till det, men vi ser att priserna också ökar hittills i juni, liksom budpremierna. Det är ett styrketecken, det handlar alltså inte om att säljarna går ned i pris, utom om en piggare marknad, säger Erik Holmberg.

Efter en period där effekterna av coronapandemin var tydligt negativa på bostads­marknaden har det nu börjat dyka upp tecken på en vändning, menar Erik. Det kommer upp fler bostads­rätter på Hemnet samtidigt som det säljs fler och till högre priser.– Juni börjar starkt, både vad gäller försäljningar och priser. Det ser ut som att bostads­marknaden är i början av en återhämtning, liksom ekonomin i övrigt, säger han.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Bilder

  • Bostadsratt1-1.jpg