Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Nytt besöksrekord för Hemnet

27 maj 2020

 | icke regulatoriska

Under april noterade Hemnet drygt 62 miljoner besök. Det är 17 procent högre än motsvarande månad förra året och den högsta nivån så långt tillbaka som Hemnet har statistik. Även tiden som svenskarna spenderade på Hemnet nådde en ny rekordnivå på drygt 1,5 miljoner timmar under vecka 20.

- Vi lever i en tid med ekonomisk oro och det har funnits en utbredd osäkerhet kring utvecklingen på bostads­marknaden under våren. Baserat på besöksstatistiken på Hemnet blir det dock tydligt att intresset för att titta på bostäder aldrig har varit större. Det är möjligt att krisen och att vi spenderar mer tid hemma har fått oss att omvärdera vår bostad och vilja leta nytt. Om man exempelvis varit trångbodd tidigare har nog den känslan förstärkts under de senaste månaderna och bor man i lägenhet kanske man längtar efter en trädgård, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet.

Det stora intresset för att leta bostäder verkar starkt även i maj. Under vecka 20 spenderade svenskarna drygt 1,5 miljoner timmar på Hemnet vilket var en ökning med drygt 21 procent jämfört med samma vecka året innan.

- I Sverige flyttar vi av ungefär samma skäl över tid. Människor träffas, bildar familj eller skiljs. Vi får nya jobb eller börjar plugga på en ny ort. Även om det finns osäkerhet för den ekonomiska utvecklingen består behov av att flytta. Och den turbulens som vi har sett under de senaste två månaderna verkar faktiskt ha ökat intresset för bostads­marknaden generellt, säger Cecilia Beck-Friis vidare.

 

Trafikstatistik Hemnet:

Besök april: 62 272 408 (+17,4% jmf med 2019)

Besök v.20: 16 927 245 (+20% jmf med 2019) 

Antal timmar v.20: 1 571 367 (+21,5% jmf med 2019)
 

För ytterligare information vänligen kontakta
Staffan Tell, pr-chef och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

 
 

Bilder

  • Hemnet_mobilbilder-4 (1).jpg
  • Hemnet_pressbild_Cecilia Beck-Friis.jpg