Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Rekordförsäljning i juni

8 juli 2020

 | icke regulatoriska

I juni såldes det rekordmånga bostads­rätter via Hemnet. 
– Vi har det högsta antalet sålda bostads­rätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka vi har data, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.
 

Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostads­rätter en junimånad som i år. Jämfört med juni 2019 såldes det 19 procent fler bostads­rätter i hela Sverige i år och i Stockholms län 24 procent fler.Orsakerna är flera menar Erik Holmberg. 

– Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma, säger han. 

Coronapandemin har knuffat säsongsmönstret på bostads­marknaden några veckor. Toppen för utbud och försäljning har kommit senare än normalt i år.

– Den aktiva sommaren är gynnsam för marknaden, där det är tydligt att efterfrågan matchar det höga utbudet vi sett. Det gör att vi inte fick den kraftiga utbudsuppbyggnad som det fanns risk för tidigare, säger Erik.

För ytterligare information vänligen kontakta:Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Bilder

  • stadcity.jpg