Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet om bostads­marknaden i april

12 maj 2021

 | icke regulatoriska

  • Starka prisförväntningar bland bostads­köpare
  • Högt tillflöde av bostäder till salu
  • Stora försäljningsvolymer av lägenheter

Bostads­marknaden i april fortsätter att kännetecknas av en hög aktivitet och starka prisförväntningar. Antalet publicerade villor och lägenheter var högre jämfört med samma månad föregående år. Andelen bostads­köpare som tror på stigande priser stiger tydligt från mars och är på en historiskt hög nivå. En siffra som står ut i april månads rapport är antalet sålda lägenheter som var hela 30 procent högre jämfört med motsvarande månad. Statistiken för april på årsbasis är dock påverkad av både påsk- och coronaeffekter vilket kan antas ha särskilt stor effekt på marknaden.

- Det är tydligt att tron på stigande priser fortsätter att vara stark bland köparna och detta är sannolikt en bidragande orsak till den höga aktiviteten vi ser på marknaden, säger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet.För att ta del av rapporten i sin helhet, se bifogat pdf-dokument.


Information till redaktionen:

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”).

Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram
 

Bilder

  • hemnet_mobile2.jpg
  • Erik Holmberg.jpg