Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet om bostads­marknaden i maj

4 juni 2021

 | icke regulatoriska

  • Fortsatt korta försäljningstider
  • Högt antal publicerade lägenheter
  • Prisförväntningarna minskar något från en hög nivå
 

Bostads­marknaden i maj fortsätter att präglas av den höga aktivitet vi sett under året. Försäljningstiderna ligger på rekordlåga nivåer och efterfrågan är hög i förhållande till utbudet trots att det publicerats mycket lägenheter. Gällande den genomsnittliga skillnaden mellan utgångspris och slutpris så fortsatte den att öka. Samtidigt ser vi något lägre prisförväntningar än i april men fortsatt på en hög nivå historiskt sett. För första gången på ett och ett halvt år är nu köpintentionen lägre än motsvarande månad året innan.

När man gör årsvisa jämförelser med maj 2020 bör man ta i beaktande att marknaden då var ovanlig med en oro för hur coronapandemin skulle påverka marknaden.

- Prisförväntningarna minskar nu något jämfört med föregående månad. Möjligen kan det finnas en viss effekt av att samhället öppnar upp mer och mer och att det pausade amorteringskravet kommer tillbaka. Men det ska samtidigt sägas att prisförväntningarna fortsatt ligger på höga nivåer och att minskningen är relativt liten, säger Erik Holmberg marknadsanalytiker på Hemnet. 


För att ta del av rapporten i sin helhet, se bifogat pdf-dokument.


*****************************************

Information till redaktionen

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

IR-förfrågningar
Carl Johan Åkesson, CFO
M: +46 708 30 70 57
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected]

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). 

Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram

 

Bilder

  • Produktbilder_hemnet_201211-20.jpg