Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Förändringar­ i Hemnets ledningsgrupp - Jens Melin utsedd till tillförordnad CFO

21 juli 2022

 | regulatoriska

Den 9 augusti kliver Jens Melin in i rollen som tillförordnad Chief Financial Officer (CFO) för Hemnet i samband med att Carl Johan Åkesson, som tidigare kommunicerats, lämnar bolaget. Jens har varit på Hemnet sedan 2019 i rollen som Head of Group Accounting & Control och har tidigare bland annat arbetat som auktoriserad revisor på PwC och Group Financial Controller på Autoliv. Rekryteringen av en ny CFO fortsätter parallellt.

Vidare stärks Hemnets ledningsgrupp upp med två nya medlemmar. Den 17 augusti går Anna Kempe in i den nyinrättade rollen som Chief People and Culture Officer. Anna har en bred erfarenhet från roller som inneburit såväl HR- som affärsansvar inom bolag som bland annat Schibsted, Wise Group, Circle K och Unilever. Den nya rollen är ett resultat av Hemnets tillväxt där personal-, kultur- och rekryteringsfrågor får allt större strategisk vikt. Förändringen innebär även att nuvarande Chief Communication and People Officer Jessica Sjöberg går in i en mer renodlad kommunikations- och varumärkesroll som Chief Communication and Brand Officer.

Den 17 augusti tillträder även Peter Frey som Chief Technology Officer (CTO). Peter Frey tar över efter PerOla Schelvander som lämnar Hemnet efter fyra år. Peter jobbar idag som CTO på Genius Sports och har dessförinnan mångårig erfarenhet av liknande roller inom bland annat Betsson Group, Bonnier News och Aftonbladet. 

Cecilia Beck-Friis, Vd på Hemnet:

"Jag är väldigt glad över att Jens vill ta över som tillförordnad CFO parallellt med att rekryteringen av en permanent lösning pågår. Bolaget är i mycket trygga händer med Jens som både är erfaren och kompetent samt kan Hemnet och våra finansiella processer väl."

"Jag ser även fram emot att välkomna två ytterligare kollegor till vår ledningsgrupp. Både Anna och Peter har en lång och gedigen erfarenhet inom sina respektive områden och kommer vara starka tillskott till vårt ledningsteam och vår organisation. Jag vill också passa på att tacka PerOla för sin insats som CTO under en period där utvecklingen av Hemnets tekniska plattform har varit helt central för vår framgång och tillväxt.”
 

*****************************************

För mer information kontakta:

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

IR-förfrågningar
Carl Johan Åkesson, CFO
M: +46 708 30 70 57
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected]

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). 


Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram

Bilder

  • Jens Melin_Anna Kempe_Peter Frey_Hemnet.jpg