Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnets styrelseordförande Håkan Erixon avgår

10 augusti 2022

 | regulatoriska

Håkan Erixon, styrelseordförande i Hemnet Group AB (publ) sedan 2017, har idag meddelat styrelsen sitt beslut att avgå som styrelseledamot och ordförande för Hemnet. Håkan Erixon lämnar den 31 augusti. Styrelsen har beslutat att Chris Caulkin därefter kliver in som styrelseordförande tills vidare.
 

Håkan Erixon, styrelseordförande:

"Jag är stolt över Hemnets framgångar de senaste åren med börsintroduktionen som kronan på verket. Hemnet är ett fantastiskt bolag men jag och huvudägarna har lite olika syn på hur styrelsearbetet bör bedrivas framåt. Jag anser därför att det är rätt att avgå med en kort övergångsperiod så bolaget kan gå vidare. Det har varit en stor ära för mig att få leda styrelsens arbete liksom att få arbeta med ledningen och alla anställda, och jag önskar Hemnet all lycka i framtiden.”
 

Chris Caulkin, Managing Director of General Atlantic and member of the Board:

”Håkan kom till Hemnet som styrelseordförande när vi förvärvade företaget för fem år sedan och har varit en nyckelpartner till aktieägarna och ledningen i att bygga upp Hemnet till vad det är idag. Jag vill tacka honom för hans engagemang och ledarskap under denna viktiga period och för hans bidrag till Hemnets framgångsrika övergång till ett börsnoterat bolag. Valberedningen kommer nu att påbörja sitt sökande efter en efterträdare som ska leda bolaget genom dess nästa utvecklingsfas och under tiden ser jag fram emot att leda styrelsens arbete.”
 

Denna information är sådan information som Hemnet Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedan angivna kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 augusti kl. 17.20 CET.

*****************************************

För mer information, vänligen kontakta:

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

Jessica Sjöberg, Chief Communication and Brand Officer
M: +46 730 68 99 33
E: [email protected]

IR-förfrågningar
Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected]


Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). 


Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram

Dokument

Bilder

  • 33-Hemnet_Ciceron_HIGHRES_033.jpg