Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Sprints Euphrasia Sàrl omstrukturerar sitt innehav i Hemnet Group

4 maj 2022

 | icke regulatoriska

Sprints Euphrasia Sàrl (“Sprints Euphrasia”) har den 3 maj 2022 omstrukturerat sitt innehav genom att överföra 3,1% av de utestående aktie­rna i Hemnet till VNV (Cyprus) Limited, ett helägt dotterbolag till VNV Global (publ).

Sprints Euphrasia har varit aktieägare i Hemnet sedan 2017, och är majoritetsägt av fonder som rådgivits av Sprints Capital, ett London-baserat riskkapitalbolag. VNV Global är ett investmentbolag med fokus på techbolag med hög tillväxt som åtnjuter nätverkseffekter. VNV (Cyprus) Limited har varit en minoritetsägare i Sprints Euphrasia sedan 2017, och dess innehav har nu omstrukturerats till ett direkt innehav i Hemnet genom en vederlagsfri överlåtelse. Sprints Euphrasia är efter omstruktureringen fortsatt en signifikant aktieägare i Hemnet med ett innehav på 5,6% av de utestående aktie­rna.


****************************************

För mer information, vänligen kontakta:

Pressförfrågningar

Staffan Tell, Head of PR

M: +46 733 67 66 85

E: [email protected]


IR-förfrågningar

Carl Johan Åkesson, CFO

M: +46 708 30 70 57

E: [email protected]


Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development

M: +46 76 145 21 78

E: [email protected] 


Sprints Capital kontakt

Caterina Gotti, Head of Investor Relations

M: +44 7957 978 524

E: [email protected]


VNV Global kontakt

Björn von Sivers, Investor Relations

M: +46 8-545 015 50

E: [email protected]


 

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Nasdaq Stockholm (“HEM”).


Om Sprints Capital
Sprints Capital är ett London-baserat oberoende riskkapitalbolag som investerar i snabbväxande teknikbolag med bevisade affärsmodell­er, starka och hållbara marknadspositioner och utmärkta team. För mer information om Sprints Capital, besök www.sprintscap.com.


Om VNV Global
VNV Global är ett svenskt investmentbolag som investerar i snabbväxande tech-bolag globalt. Bolaget har ett särskilt fokus på digitala marknadsplatser och affärsmodell­er med starka nätverkseffekter. VNV Globals stamaktie­r är noterade på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet, under kortnamnet VNV. För mer information om VNV Global, besök www.vnv.global.

Bilder

  • 33-Hemnet_Ciceron_HIGHRES_033.jpg