Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet uppdaterar sina finansiella mål - introducerar nytt långsiktigt lönsamhetsmål

27 januari 2023

 | regulatoriska

Hemnet Group AB (publ) ("Hemnet" eller "Bolaget") introducerar ett långsiktigt justerat EBITDA-marginalmål på över 55 procent.

Bolaget upprepar sitt finansiella mål om 45-50 procent justerad EBITDA-marginal för 2023, trots rådande marknadsförhållanden. På en mer normaliserad marknad ser Bolaget att de investeringar som görs i framtida tillväxt i kombination med den operativa hävstången i verksamheten, skapar goda möjligheter för marginaltillväxt framåt. Hemnet introducerar därför ett nytt, långsiktigt, lönsamhetsmål om en justerad EBITDA-marginal på över 55 procent.


Bolagets finansiella mål för omsättningstillväxt (15-20 procent), kapitalstruktur (<2,0x nettoskuld i förhållande till justerad EBITDA) och utdelning (minst 1/3 av nettoresultatet*) upprepas.
 

* I det fall Bolaget har överskottslikviditet ska den återföras till aktie­ägare genom till exempel extrautdelningar eller aktie­återköp.
 

*****************************************

För mer information, vänligen kontakta:

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

IR-förfrågningar
Jens Melin, Interim CFO
M: +46 709 99 33 59
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected] 

Denna information är sådan information som Hemnet Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovan angivna kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 januari  kl. 08.00 CET.

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”).


Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram


 

Bilder

  • 33-Hemnet_Ciceron_HIGHRES_033.jpg