Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnets Köparbarometer mars 2024: Tron på stigande priser fortsätter öka

6 mars 2024

 | icke regulatoriska

Av de tillfrågade köparna i Hemnets Köparbarometer i mars uppgav 40 procent att de tror på stigande priser de kommande 6 månaderna. Det är en ökning med 4 procentenheter sedan februari månads mätning och den högsta nivån sedan januari 2022. Tron på stigande priser fortsätter därmed att öka för fjärde månaden i rad.

 

Andelen köpare som tror på sjunkande priser minskade samtidigt med 4 procentenheter. Från 19 procent i februari till nu i mars 15 procent. Sammantaget innebär en nettosiffra (skillnaden mellan de som tror på stigande och sjunkande priser) på +26 procentenheter. En ökning för fjärde månaden i rad och högsta nivån sedan januari 2022.

 

Andel köpare som tror på:

stigande priser: 40,3 procent (36,7% föregående månad)

sjunkande priser: 14,8 procent (19,3% föregående månad)

oförändrade priser: 44,9 procent (44,0% föregående månad)

 

Erik Holmberg, Marknadsanalytiker på Hemnet, kommenterar:

“Bostads­köparna blir allt mer övertygade om att bostads­priserna ska stiga samtidigt som den första räntesänkningen förväntas komma allt närmare. Nu börjar det också synas i prisutvecklingen med en prismässigt stark februarimånad. Det här fortsätter stärka bilden av att bostads­priserna har bottnat”.

 

 

 

Diagram

Hemnets Köparbarometer gick ut till 2 264 respondenter mellan 1-4 mars.

 

 

 

För mer information, kontakta:


Kontaktperson

Erik Holmberg, marknadsanalytiker Hemnet

M: +46 72-55 88 050

E: [email protected]

 

Om Hemnets Köparbarometer:

Köparbarometern är en undersökning där besökare på hemnet.se, som planerar att köpa en bostad, svarar på frågan ”Hur tror du att bostads­priserna utvecklas där du bor, de närmaste 6 månaderna?”. Undersökningen har minst 600 respondenter och genomförs en gång i månaden. Den första undersökningen genomfördes i september 2017.


Om Hemnet

Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). www.hemnet.se

 

 

Follow us: hemnetgroup.com / Facebook /X / LinkedIn / Instagram

Dokument

Bilder

  • Hemnets Ko¨parbarometer (34).png