Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet publicerar sin Års- och hållbarhets­redovisning för 2022

31 mars 2023

 | regulatoriska

Hemnet Group AB (publ) (Hemnet) publicerar idag sin Års- och hållbarhetsredovisning för 2022 som därmed finns tillgänglig på företagets hemsida hemnetgroup.se på svenska och engelska.

Urval av årets höjdpunkter:

  • Nettoomsättningen ökade 22,1 procent till 889,2 (728,1) MSEK
  • Justerad EBITDA ökade 26,2 procent till 448,1 (355,0) MSEK
  • Rörelseresultatet ökade 68,6 procent till 377,5 (223,9) MSEK
  • Total återbäring till aktieägarna om 374,0 MSEK, från utdelning och aktieåterköp
  • I linje med bolagets utdelningspolicy föreslår styrelsen en utdelning om 1,00 (0,55) SEK per aktie­, motsvarande cirka en tredjedel av resultat per aktie­ och en ökning med +81,8%.
     

Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet: 

- Hemnets resultat för 2022 visar på stark tillväxt och genomförande, trots ett utmanande andra halvår för bostads­marknaden. Den accelererade takten i vår produkt­utveckling, hög efterfrågan från konsumenter och fastighetsmäklare, samt vår motståndskraftiga affärsmodell­ har alla varit nyckelfaktorer bakom årets starka resultat som överträffar alla våra finansiella mål. Vi har under året även tagit viktiga steg inom alla våra hållbarhetsområden och i vår strävan att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, leva efter starka etiska principer, bidra till att bekämpa klimat­förändringar och skapa positiv social förändring.

*****************************************

Information till redaktionen

Pressförfrågningar
Jessica Sjöberg, Chief Communication and Brand Officer
M: +46 730 68 99 33
E: [email protected]


IR-förfrågningar
Jens Melin, Interim CFO
M: +46 709 99 33 59
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected]

Denna information är sådan som Hemnet Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 31 mars 2023 kl. 13:30 CET.

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). 


Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram

Bilder

  • Cecilia Beck-Friis.jpg