Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Vår affärsmodell­

Vi vill ge alla möjligheten att hitta en plats att kalla sitt hem

Hemnet är inte bara Sveriges, utan en av världens, populäraste bostads­plattformar.

Vi är övertygade om att en öppen och transparent bostads­marknad gynnar alla. Därför vill vi öppna upp och organisera bostads­marknaden så att fler får tillgång till den. För att lyckas med det samlar vi flest köpare, säljare och fastighetsmäklare på en och samma plats.

Vårt mål är att göra bostads­resan så enkel, effektiv och smidig som möjligt, för alla. Så att alla kan få en möjlighet att hitta en plats att kalla sitt hem.

Hemnet i siffror

  • 9 av 10
    Sålda bostäder i Sverige har annonserats på Hemnet
  • >95%
    Kännedom bland bostads­köpare och säljare
  • 30 min
    Genomsnittliga spenderade tiden på Hemnet per kapita vecka

Unik affärsmodell­ med starka nätverkseffekter

Hemnet har en stark, stabil och skalbar affärsmodell­ med fokus på att bygga bra produkt­er som hjälper alla aktörer på den svenska bostads­marknaden att uppfylla sina behov. Den har starka nätverkseffekter genom att den samlar alla aktörer på den svenska bostads­marknaden på samma ställe. Genom att dra nytta av denna position kan Hemnet utveckla produkt­er som möjliggör en närmare relation till våra konsumenter, samtidigt som vi svarar upp mot behoven hos alla kundgrupper med de effektivaste och mest relevanta produkt­erna och tjänsterna.

Genom att bygga vidare på vår position som det självklara valet för köpare och säljare skapar vi en effektivare bostads­marknad där alla intressenter har lättare att hitta varandra.