Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Utbudet på Hemnet.se september 2010: Bostads­utbudet har passerat kulmen

11 oktober 2010

 | icke regulatoriska

Utbudet av bostads­rätter är tillbaka på samma nivå som år 2009. Efter en vår och sensommar med rekordhögt utbudet av bostäder ser kulmen nu ut att vara nådd. Utbudet av villor är fortfarande högt men tillväxten är avtagande. Bostads­rätterna är nere på samma nivå i september som föregående år.

Efter en vår och sensommar med rekordhögt utbudet av bostäder ser kulmen nu ut att vara nådd. Utbudet av villor är fortfarande högt men tillväxten är avtagande. Bostads­rätterna är nere på samma nivå i september som föregående år.

Antalet bostads­rätter på Hemnet.se har återgått till normala nivåer för perioden efter en topp vecka 33. Antalet bostads­rätter som kommer in till försäljning är färre än både år 2008 och 2009, vilket tyder på ett avtagande utbud.

Antalet villor till försäljning på Hemnet.se är fortfarande ovanligt många. Under september var det 21,5 procent fler än förra året. Antalet nyinkomna villor har dock legat på samma nivå eller lite lägre än 2009 sedan augusti, vilket indikerar att utbudet kommer minska.

För grafik - se pdf-version av pressmeddelandet nedan.


Dokument

Bilder

  • nu2ntldrw4xzxwfbvjisw.jpg