Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Rekordhögt utbud av fritidshus i Tomelilla

27 maj 2011

 | icke regulatoriska

Semesteridyllen Österlen är en av Sveriges populäraste sommarorter. Inför sommaren har Hemnet tagit pulsen på fritidshusmarknaden i Simrishamns och Tomelilla kommun. Statistik visar att utbudet har ökat i båda kommunerna sedan förra året. Speciellt i Tomelilla som inte haft så många fritidshus till försäljning i april sedan 2008.

Semesteridyllen Österlen är en av Sveriges populäraste sommarorter. Inför sommaren har Hemnet tagit pulsen på fritidshusmarknaden i Simrishamns och Tomelilla kommun. Statistik visar att utbudet har ökat i båda kommunerna sedan förra året. Speciellt i Tomelilla som inte har haft så många fritidshus till försäljning i april sedan 2008.

Även utbudet av fritidshus i Simrishamn har ökat sedan i fjol då utbudet var det lägsta sedan år 2008. I april fanns 48 fritidshus till salu. Toppnoteringen var dock 2009 då siffran var 66.  

- Efter den längsta och värsta vintern i mannaminne, tycks det för ögonblicket vara ett osedvanligt stort utbud av hus till salu på Österlen. Som alltid pendlar situationen mellan å ena sidan köparens marknad och å andra sidan säljarens marknad. För vår del upplever vi balans för ögonblicket. Säljarna finns. Köparna finns, säger Gabrielle Malmberg mäklare på Uppvik & döttrar på Österlen.

Statistiken visar även att de genomsnittliga utgångspriserna i Simrishamn inte har varit så här låga sedan april 2008. Det är fortfarande stora prisskillnader mellan Tomelilla och Simrishamn. I Simrishamn är det genomsnittliga utgångspriset för ett fritidshus 2, 3 miljoner kronor medan det i Tomelilla är 900 000 kronor

Några av de mest exklusiva fritidshusen på Österlen som ligger ute på Hemnet just nu:

Kanintorpet nära Christinehofs slott i Tomelilla

Det åldriga torpet i skogen var tacknämligt orört när de förra ägarinnorna fann det. Sedan århundraden i familjen Pipers ägo, har det varit en del av den långa historien kring Christinehofs slott och Alunbruket.

Utgångspris: 2 500 000 kronor

http://www.hemnet.se/bostad/fritidshus-105m2-andrarum-tomelilla-kommun-andrarum-206-1807615

 

Fiskarlänga i Norrekås

Norrekås vid stranden på Österlen. En fiskarlänga från 1800-talet, med alla dess attribut. Skånsk länga, lång och smäcker som ett utdraget skepp. Ja, faktum är att huskroppen förlängdes av den gamle sjökapten som rustade huset och förde in det i modern tid!

Utgångspris: 5 900 000 kronor

http://www.hemnet.se/bostad/fritidshus-160m2-norrekas-simrishamns-kommun-tangvagen-16-1807575

 

För mer statistik: www.hemnet.se

För frågor kontakta:

Hemnet

Ulrika Berg, marknadschef Hemnet, tel: 070-684 55 17, e-post: [email protected]

 

Mäklare

Gabrielle Malmberg, VD/aukt.fastighetsmäklare på Uppvik & döttrar, tel: 070-886 95 93, e-post: [email protected],

Dokument

Bilder

  • debtekcbzruejdjzaxa.jpg