Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Rekordstort utbud av villor i hela landet

12 februari 2011

 | icke regulatoriska

Statistik från Hemnet.se visar att utbudet av villor har legat på höga nivåer för hela landet under stora delar av år 2010 och gör så fortfarande. Utbudet under januari är det högsta för månaden sedan år 2008.

En tillbakablick på utbudet av villor på hemnet.se visar att det under januari har varit rekordstort utbud av villor i hela landet. En jämförelse med januari förra året visar att det i år är 17 procent fler villor till salu i år. Inte sedan år 2008 har det funnits så många villor till salu i januari som i år. Men antalet villor som läggs ut till försäljning är inte ovanligt högt för perioden.

- På hemnet.se har det funnits ovanligt många villor till försäljning i hela landet sedan våren 2010 och nu kan vi se att det fortsätter in i januari. Eftersom det inte kommer in ovanligt många nya villor till försäljning kan vi konstatera att det tar längre tid att sälja. Den genomsnittliga tiden en villa ligger ute till försäljning på hemnet.se är nu mer än 120 dagar, vilket är ovanligt långt. Säger Ulrika Berg på Hemnet.

Utbudet av bostads­rätter har däremot varit lågt i hela landet under januari, 8 procent lägre än snittet för de tre föregående åren och fem procent lägre än förra året. Även antalet nyinkomna bostads­rätter har legat på en låg nivå under januari, 11 procent färre än 2010. I Stockholm är utbudet också lågt och bostads­rätterna som läggs ut till försäljning säljs snabbt. För januari var genomsnittstiden som en bostads­rätt i Stockholm ligger på hemnet.se 54 dagar vilket kan jämföras med 72 dagar för hela landet.

- Vi upplever att det är ett stort intresse och efterfrågan på bostads­rätter i innerstan och visningarna är oftast väldigt välbesökta. Det finns för få lägenheter ute till försäljning och även om det har kommit ut fler bostads­rätter senaste veckorna så är marknaden inte återhämtad efter den nedgång som var i december. Säger IngMarie Bolander, Fastighetsmäklare på Söderkåkar i Stockholm.

För mer statistik: www.hemnet.se/barometern.

För frågor, kontakta:
Hemnet
Ulrika Berg, marknadschef Hemnet, tel: 070-684 55 17, E-post: [email protected]

Söderkåkar
IngMarie Bolander, Fastighetsmäklare, tel: 070-877 63 04,

Dokument