Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Sveriges populäraste fritidshuskommuner

4 mars 2011

 | icke regulatoriska

Inför vårens utbudspik för fritidshus har Hemnet listat Sveriges 15 populäraste fritidshuskommuner. Urvalet baseras på de kommuner som har haft mer än 100 000 visningar av fritidshus på hemnet.se. Listan visar aktuellt utbud, genomsnittligt utgångspris och snittklick per objekt för det senaste halvåret.   

- Det finns en tydlig trend för utbudet av fritidshus, med en pik i april och maj. Trots vintersäsong kan vi redan nu se att det finns ett stort utbud av sommarhus i Sverige och att intresset för dem är stort. Det visar antalet visningar på hemnet.se det senaste halvåret, säger Ulrika Berg, marknadschef Hemnet.   

Utbudet störst i Norrtälje
Statistik från Hemnet visar att det finns flest fritidshus till salu i Norrtälje. 378 objekt har lagts ut till försäljning på hemnet.se det senaste halvåret. Det är ett större utbud än vad de tre populäraste kommunerna för fjällstugor – Åre, Malung/Sälen och Härjedalen – har tillsammans. Lägst utbud bland de 15 kommunerna har Strängnäs med 49 objekt till salu.  

− Utbudet av fritidshus är alltid stort i Norrtälje, säger Pernilla Ekestolpe, Fastighetsmäklare, Skandiamäklarna Norrtälje. Det kommer sig framför allt av närheten till Stockholm och Uppsala där väldigt många människor bor permanent. Den långa kuststräckan och flera insjöar bidrar också till utbudet och populariteten.

Stor efterfrågan på fritidshus i Strängnäs och Åre
Fritidshusen i Strängnäs och Åre är färre men populära. Det senaste halvåret har endast 49 objekt som är kategoriserade som fritidshus lagts ut till försäljning i Strängnäs, respektive 69 i Åre. Varje objekt har dock drygt 2000 visningar i snitt. I Härjedalen däremot, visas ett större utbud om 178 fritidshus i snitt 1000 gånger vardera.

Högst utgångspris i Värmdö, lägst i Eskilstuna
Dyrast är fritidshusen i tre stockholmskommuner. Värmdö är dyrast med ett snittutgångspris på 4,2 miljoner kronor, följt av Haninge med 3,1 miljoner kronor och Österåker med 2,6 miljoner kronor. Fjärde dyraste kommun är Tjörn på västkusten med ett snittutgångspris på 2,4 miljoner kronor. Lägsta genomsnittliga utgångspris har fritidshusen i Eskilstuna (820 000 kronor), Karlskrona (960 000 kronor) och Härjedalen (1 miljon kronor).

För mer statistik: www.hemnet.se/barometern.

 

Dokument

Bilder

  • puourbufeld10carms1erw.jpg