Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Rekordintresse för tomter

19 oktober 2020

 | icke regulatoriska

Efterfrågan på villor och fritidshus har varit hög hittills i år, vilket också har påverkat intresset för att köpa tomter. Under det tredje kvartalet fick tomtannonser på Hemnet totalt nio miljoner besök. Det är en ökning med 42 procent om jämfört med samma period i fjol och den högsta noterade nivån så långt tillbaka som Hemnet har data. 

Det stora intresset för tomter syns också i ökande antal försäljningar. Det såldes 1 233 tomter under det tredje kvartalet, vilket är en ökning med 64 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan. Även detta är den högsta noterade nivån för ett enskilt kvartal så långt tillbaka som Hemnet har data. 

Under coronakrisen har bostads­köpare i större utsträckning efterfrågat sådant som uteplats och trädgård högre än tidigare. Dessa förändrade preferenser på bostads­marknaden har sannolikt också ökat trycket på såväl villa- som tomtmarknaden. 

– Vi har sett en ökad efterfrågan för både villor och fritidshus under hela coronapandemin vilket sannolikt hänger ihop med det stora intresset för att köpa tomt. Samtidigt har villautbudet varit lågt vilket kan ha medfört att fler än tidigare också öppnar upp för att köpa en tomt istället för en färdigbyggd villa, säger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. 

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Staffan Tell, pressansvarig och talesperson Hemnet [email protected] 073-367 66 85

Bilder

  • tomt.jpg
  • Skärmavbild-2020-10-19-kl.-09.33.15.png