Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet om bostads­­marknaden i augusti

7 september 2021

 | icke regulatoriska

  • Lägre köpbenägenhet när pandemieffekten avtar

  • Utbudet hålls nere av korta försäljningstider

  • Fortsatt höga försäljningsvolymer på lägenhetsmarknaden

 

Lägenhetsmarknaden i augusti påminner till stora delar om hur det såg ut i våras, med höga försäljningsvolymer och korta försäljningstider. På villamarknaden syns dock tecken på en viss avmattning med minskad intensitet jämfört med innan sommaren. Försäljningstiderna på villa- marknaden är nu något längre och budgivningarna driver inte upp priset i riktigt samma utsträckning som då.

Prisförväntningarna bland köparna i september månads mätning visade på relativt små förändringar jämfört med föregående månad, men med en viss ökad tro på stillastående priser. Vi ser nu inte heller samma höga köpintention på marknaden som var fallet under hösten 2020. Sannolikt som ett resultat av ett minskat boendefokus då pandemins påverkan på samhället minskat sedan dess med fler vaccinerade och fler som går tillbaka till jobbet.

- Lägenhetsmarknaden har under början av hösten fortsatt att präglas av en hög aktivitet med många försäljningar. Ett liknande mönster som vi sett under större delen av pandemin. Det publiceras mycket bostäder och även om efterfrågan ser ut att ha minskat något är den fortsatt på en hög nivå generellt vilket är en förutsättning för dessa höga säljvolymer, säger Erik Holmberg marknadsanalytiker på Hemnet.
 

För att ta del av rapporten i sin helhet, se bifogat pdf-dokument.

*****************************************

Information till redaktionen

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

Erik Holmberg, Market Analyst
M: +46 725 58 80 50
E: [email protected]

IR-förfrågningar
Carl Johan Åkesson, CFO
M: +46 708 30 70 57
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 761 45 21 78
E: [email protected]

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). 

Följ oss: hemnetgroup.se Facebook / Twitter / LinkedinInstagram

Bilder

  • Hemnet_11.jpg